Anastase are o propunere legislativă pentru a elimina cumulul pensiei cu indemnizaţia de parlamentar

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, miercuri, că a iniţiat un proiect de modificare a Legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care elimină posibilitatea cumulării pensiei cu indemnizaţia de parlamentar.

183 afișări
Imaginea articolului Anastase are o propunere legislativă pentru a elimina cumulul pensiei cu indemnizaţia de parlamentar

Anastase are o propunere legislativă pentru a elimina cumulul pensiei cu indemnizaţia de parlamentar (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Anastase a prezentat propunerea sa legislativă care vizează modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Textul propus în iniţiativa legislativă precizează că indemnizaţia lunară a deputaţilor şi senatorilor se cumulează cu alte venituri şi se supune impozitului pe venit, conform legii, dar că "pensia calculată potrivit legii nu se acordă simultan cu indemnizaţia de deputat sau senator".

Anastase a precizat că face apel la toţi colegii săi parlamentari să semneze iniţiativa sa legislativă, pe care o va depune vineri la Parlament. "Colegii care au spus la televiziuni că nu trebuie să existe cumul între pensie şi indemnizaţia de parlamentar sper să semneze această lege", a precizat Anastase.

Roberta Anastase a arătat că săptămâna trecută a existat o discuţie privind un document care a fost analizat de Birourile Permanente comune şi care viza normele de aplicare a Legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevedea posibilitatea ca parlamentarii să cumuleze indemnizaţia cu pensia.

Anastase a arătat că a decis să facă o iniţiativă legislativă pentru a clarifica aceste aspecte şi a "ţine cont de latura morală" a legii.

"Este cazul să ne facem curăţenia de primăvară în Parlament, să facem curăţenia care ne priveşte pe noi în legislaţie şi în acest fel să eliminăm eticheta de privilegiaţi", a apreciat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ea a spus că acest lucru este necesar "pentru a arăta românilor că parlamentarii nu se află deasupra legii". "Dacă suntem în situaţie de criză, în care cerem românilor să strângă cureaua, nu ne putem permite să avem o categorie aparte de privilegiaţi", a opinat Roberta Anastase.

Ea a precizat că speră ca parlamentarii "să nu se folosească de tertipuri de natură procedurală pentru a bloca" adoptarea acestui proiect legislativ.

"Vreau să le cer astăzi să-şi asume public poziţia faţă de această propunere legislativă", a adăugat Roberta Anastase, care este convinsă că va avea susţinerea colegilor săi din PDL.

Ea a precizat că va prezenta, miercuri, în şedinţa de grup a PDL iniţiativa sa legislativă. Roberta Anastase a mai spus că va depune propunerea sa legislativă vineri, după care aceasta va merge la Birourile permanente comune care o vor trimite Comisiei pentru statutul deputaţilor şi senatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici