Anastase:Camera e prima instituţie care a făcut reduceri de cheltuieli, aştept aceasta şi de la Senat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că acest for legislativ este prima instituţie care a operat reduceri de cheltuieli şi "a început o reformă în interior", arătând că aşteaptă acest lucru şi de la Senat.

11 afișări
Imaginea articolului Anastase:Camera e prima instituţie care a făcut reduceri de cheltuieli, aştept aceasta şi de la Senat

Anastase:Camera e prima instituţie care a făcut reduceri de cheltuieli,aştept aceasta şi de la Senat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Camera Deputaţilor este prima instituţie publică din România care a operat un asemenea volum de reduceri şi prima instituţie care a început, real, o reformă în interiorul ei. Până când toate celelalte instituţii din România nu vor face o astfel de reformă, nu sunt de acord ca despre Camera Deputaţilor şi despre deputaţi să mai îndrăznească cineva să se ia!", a spus Anastase, de la tribuna Parlamentului.

Ea a făcut aceste precizări după ce mai mulţi deputaţi din opoziţie sau independenţi s-au arătat nemulţumiţi, luni, în plen, de dezbaterile din ultima vreme pe tema cheltuielilor acestui for legislativ, arătând că ar trebui să fie informaţi în legătură cu contractele încheiate pentru cazare sau transport. Aceştia i-au cerut Robertei Anastase să spună public "care este realitatea" despre cheltuielile deputaţilor, menţionând că indemnizaţia de parlamentar este de 49 de milioane de lei vechi, iar restul sunt cheltuieli ale Camerei.

Deputaţii care au vorbit în plenul Camerei au apreciat că în ultima vreme apar o serie de critici la adresa parlamentarilor şi că, din acest motiv, cetăţenii îi privesc ca "paria".

Roberta Anastase a spus că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută "să se renegocieze în minus" contractele privind cazarea şi transportul deputaţilor şi a arătat că secretarul general al Camerei, împreună cu chestorii, îi vor informa pe parlamenatri în legătură cu contractele de transport intern şi extern. Ea a vorbit şi despre "o reformă a organigramei din Cameră" apreciind că aceasta conţine "un număr de posturi foarte mare".

"Suntem prima instituţie publică care ia deciziile (privind cheltuielile - n.r.). (...) Aştept să facă şi Senatul acest lucru, pentru că Senatul nu face lucrul acesta deocamdată", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici