Anastase: În PDL nu s-a discutat nici măcar informal despre demisia lui Boc de la Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a negat, luni, existenţa unor discuţii privind demisia lui Emil Boc de la Guvern, dar nu a exclus o eventuală remaniere a miniştrilor, deşi "nici această discuţie nu a fost purtată".

322 afișări
Imaginea articolului Anastase: În PDL nu s-a discutat nici măcar informal despre demisia lui Boc de la Guvern

Anastase: În PDL nu s-a discutat nici măcar informal despre demisia lui Boc de la Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Într-o scurtă perioadă de timp va fi numit ministrul Muncii. Nu este un subiect care să se fi discutat. Nu am discutat nici măcar în partid, informal, sub nicio formă", a declarat Roberta Anastase, întrebată despre o eventuală demisie a lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Ea a acuzat existenţa unei campanii de presă în acest sens.

"O ţineţi de ieri (duminică - n.r.). Ştiu că aveţi o campanie, dar nu are nicio legătură", le-a mai spus ea jurnaliştilor.

Roberta Anastase nu a exclus însă o eventuală remaniere a Cabinetului Boc.

"Sigur, dacă sunt opinii de genul acesta, e firesc să existe o evaluare şi putem să decidem ceea ce considerăm că este necesar. Dar nici această discuţie nu a fost purtată", a susţinut ea.

Coaliţia se va reuni, marţi, în şedinţă, existând posibilitatea ca unul dintre subiectele discuţiei să fie legat de oportunitatea schimbării lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru, procedură care însă, dacă va fi decisă, ar putea necesita o pregătire mai lungă în Parlament, afirmă surse politice.

"Marţi dimineaţă este programată şedinţa coaliţiei, când este posibil să se pună problema schimbării premierului. Această procedură ar mai putea însă dura, deoarece, într-o astfel de eventualitate, este necesar ca partidele de guvernământ să se organizeze bine, pentru a nu avea surprize în Parlament", au declarat agenţiei MEDIAFAX sursele citate.

Premierul Emil Boc ar putea fi schimbat de la şefia Guvernului în perioada următoare, după ce a obţinut un nou mandat de preşedinte al PDL, au declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Potrivit surselor citate, unii dintre susţinătorii lui Emil Boc în cursa pentru şefia PDL consideră că ar fi bine pentru partid ca Boc să rămână preşedinte, fără a fi şi premier. Alţii consideră că există riscul ca un nou Guvern să nu treacă de votul Parlamentului, dacă Emil Boc ar renunţa la funcţia de premier. Sursele citate au arătat că şeful statului ar dori, însă, un alt Guvern şi de aceea nu a renunţat la ideea schimbării lui Emil Boc.

Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de premier, Emil Boc nu a răspuns ziariştilor, după încheierea Convenţiei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici