Anastase: Liderii coaliţiei, de acord ca plenul să decidă dacă se reia votul la Legea pensiilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord ca, în cazul în care se va formula o contestaţie faţă de votul la Legea pensiilor, să se pronunţe plenul asupra reluării acestuia.

37 afișări
Imaginea articolului Anastase: Liderii coaliţiei, de acord ca plenul să decidă dacă se reia votul la Legea pensiilor

Anastase: Liderii coaliţiei, de acord ca plenul să decidă dacă se reia votul la Legea pensiilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Anastase a precizat, însă, că până în acest moment nu a fost depusă vreo contestaţie la Secretariatul Camerei în privinţa votului dat săptămâna trecută la Legea pensiilor şi care a fost contestat prin declaraţii publice de către reprezentanţii opoziţiei.

Preşedintele Camerei a subliniat, însă, că liderii coaliţiei sunt de acord ca, în cazul în care va fi formulată o contestaţie pe această temă, să fie întrebat plenul dacă apreciază drept necesară reluarea votului.

Roberta Anastase a precizat că acest subiect va fi discutat şi în şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

Ea a evitat să se pronunţe asupra corectitudinii votului anunţat la adoptarea Legii sistemului unitar de pensii publice, menţionând însă că nu intră în atribuţiile sale numărarea voturilor. Referindu-se la faptul că din înregistrările video de la acea şedinţă ar rezulta că în sală erau mai puţini deputaţi decât numărul de voturi anunţate, Anastase a spus că tot din imagini rezultă că la votul electronic Victor Ponta a votat, deşi nu era în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici