Anastase: Situaţia se poate debloca într-un singur sens: prin înţelepciunea liderilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat marţi, întrebată dacă ia în calcul o demisie a sa pentru a debloca situaţia de la Cameră, că "situaţia se poate debloca într-un singur sens, prin înţelepciunea liderilor", arătând că astfel de compromisuri în politică nu se fac.

23 afișări
Imaginea articolului Anastase: Situaţia se poate debloca într-un singur sens: prin înţelepciunea liderilor

Anastase: Situaţia se poate debloca într-un singur sens: prin înţelepciunea liderilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

După şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu a prezentat un mesaj de politică internă, Roberta Anastase a fost întrebată pe holurile Parlamentului dacă ia în calcul o demisie pentru a debloca situaţia de la Camera Deputaţilor.

"Situaţia se poate debloca într-un singur sens: prin înţelepciunea liderilor. Nu jucăm acum decât în sensul îmbunătăţirii activităţii Camerei Deputaţilor şi, repet, liderii de grup prin consens au adoptat şase principii, oamenii politici au blocat", a răspuns Anastase.

Ea a fost întrebată dacă poate exista un compromis din partea ei în condiţiile în care PSD şi PNL îi cer demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Compromisuri de genul ăsta în politică nu se fac", a replicat Roberta Anastase.

De asemenea, Anastase a spus, întrebată ce se va întâmpla dacă opoziţia nu va accepta un moratoriu fără a condiţiona de demisia ei, Anastase a arătat că se va merge mai departe cu majoritatea care există.

"Mergem mai departe cu majoritatea pe care o avem", a spus Roberta Anastase.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici