Anastase speră ca modificarea Regulamentului Camerei să fie discutată săptămâna viitoare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că toate amendamentele la Regulamentul Camerei vor fi discutate săptămâna viitoare în comisie şi a arătat că este în favoarea sancţionării invitaţilor care tulbură lucrările plenului.

188 afișări
Imaginea articolului Anastase speră ca modificarea Regulamentului Camerei să fie discutată săptămâna viitoare

Roberta Anastase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Sunt amendamente de ultimă oră. Sigur, sunt binevenite. Sperăm ca săptămâna viitoare să facem comisie şi să dăm un vot asupra modificărilor la Regulament", a precizat Roberta Anastase.

Întrebată în legătură cu perioada de sancţionare a celor care fac gălăgie în plen şi în comisii, Anastase a spus: "Vedem cum va fi formulat amendamentul. Noi vorbeam categoric de un an de zile, pentru că în momentul în care există un comportament cum a fost cel care a trebuit să-l suporte domnul Mircovici care viza ameninţări, automat lucrurile acestea nu se pot întâmpla într-o instituţie cum este Parlamentul României".

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a propus, luni, în Biroul permanent, ca invitaţii care tulbură lucrările de plen sau ale comisiilor să fie sancţionaţi cu interdicţia de a mai participa la acestea o perioadă determinată.

Nicolicea a precizat că, în acest moment, invitaţii la lucrările plenului sau ale comisiilor intră în baza solicitării unui deputat sau a unui grup parlamentar, aprobate de conducerea Camerei, dar nu există o răspundere pentru ceea ce fac aceştia nici din partea lor, nici din partea deputatului sau grupului care îi invită.

El a arătat că a propus ca Regulamentul Camerei să fie modificat astfel încât persoanele care tulbură lucrările, cât şi deputatul sau grupul parlamentar care i-a invitat, să răspundă pentru eventualul comportament prin care tulbură şedinţele, sancţiunea urmând a consta în interdicţia de a mai participa la lucrări - pentru invitaţi - sau de a face invitaţii - pentru deputaţi sau grupuri - pentru o perioadă determinată.

Deputatul UNPR a arătat că a propus ca perioada pentru care să se interzică participarea la şedinţe sau dreptul de a invita să fie de o sesiune parlamentară.

Nicolicea a arătat că preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a precizat, referitor la această iniţiativă, că propunerile de modificare a Regulamentului Camerei vor fi trimise către Comisia de Regulament, după ce se vor strânge mai multe care să intre în dezbaterea acesteia.

Discursul preşedintelui Traian Băsescu în Parlament a fost întrerupt, miercuri, de scandări ale unor persoane aflate în balcoanele plenului, care au strigat: "Demisia!" şi au aruncat hârtii pe care scria "Traian Băsescu, întâiul şi ultimul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici