Andreea Cosma îi cere ministrului Justiţiei să împiedice imixtiuni în dosarul lui Onea şi Negulescu

Deputatul Andreea Cosma i-a transmis o adresă oficială ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, prin care îi solicită informaţii privind măsurile dispuse pentru a apăra independenţa procurorului Elena Iordache, cea care instrumentează dosarul de la PÎCCJ al procurorului Lucian Onea.

800 afișări
Imaginea articolului Andreea Cosma îi cere ministrului Justiţiei să împiedice imixtiuni în dosarul lui Onea şi Negulescu

Andreea Cosma îi cere ministrului Justiţiei să împiedice imixtiuni în dosarul lui Onea şi Negulescu

„Văzând informaţiile apărute în presă în cursul zilelor de 21.05.2018 şi 22.05.2018 în sensul că asupra procurorului Elena Iordache din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar face presiuni în sensul ca aceasta să dispună o altă soluţie decât cea pe care ar intenţiona să o ia potrivit legii şi conştiinţei sale, vă solicit să-mi comunicaţi ce măsuri dispuneţi pentru apărarea independenţei procurorului de caz şi impiedicarea oricărei imixtiuni ierarhice sau de altă natură în activitatea unui procuror, care trebuie să se bucure de independenţă totală pe soluţii”, se arată în întrebarea oficială pe care deputatul Andreea Cosma i-a transmis-o lui Tudorel Toader.

Procurorul Elena Iordache, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), este cea care instrumentează dosarul în care sunt vizaţi procurorul Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu.

Lucian Onea şi-a dat demisia de la conducerea DNA Ploieşti.

"Procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti Lucian Onea a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti. În cererea menţionată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie “este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”", arată DNA într-un comunicat de presă, postat pe site-ul instituţiei.

Cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici