Andreea Paul: PNL analizează dacă va ataca la CC numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

PNL analizează cu juriştii posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, a precizat, joi, prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.

515 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul: PNL analizează dacă va ataca la CC numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Andreea Paul: PNL analizează dacă va ataca la CC numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi (Foto: Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

"PNL s-a opus nominalizării domnului Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare şi inutilă pentru România politizarea până la strangulare a unor instituţii cheie ale statului român, cum este cazul Curţii de Conturi, dar şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru că ambele voturi s-au dat ieri şi PNL s-a opus. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituţională şi, în prezent, juriştii analizează oportunitatea şi posibilitatea de succes a unui astfel de demers. Vă anunţăm imediat ce încheiem analiza care este concluzia noastră şi dacă facem această sesizare sau nu. Dar, ne dorim să o facem, trebuie să avem şi şanse de succes, să nu fim ridicoli, să facem doar un joc de gleznă politic", a spus Andreea Paul, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că PNL a mai făcut astfel de demersuri care au avut succes, cum ar fi cazul lui Victor Cirobea şi Marian Sârbu.

"Pot să vă spun că demersuri serioase în trecut a mai făcut PNL, când am sesizat la Curtea Constituţională numiri neconstituţionale care s-au sortit cu un succes la Curte şi cu retragera pesoanelor din funcţiile respective, de exemplu Victor Ciorbea şi Marian Sârbu", a adăugat Paul.

Senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat, miercuri, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi "pentru" şi 108 "împotrivă", acesta urmând să demisioneze din Parlament ca urmare a preluării acestei funcţii.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, iar preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici