Andreea Paul: PNL nu vrea să facă parte din plutonul de execuţie a conducerii SRTv

Deputatul PNL Andreea Paul a anunţat, marţi, că liberalii nu vor participa la şedinţa comisiilor reunite pentru buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se discută raportul de activitate al TVR pe 2014, spunând că PNL "nu vrea să facă parte din plutonul de execuţie a SRTv".

204 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul: PNL nu vrea să facă parte din plutonul de execuţie a conducerii SRTv

Andreea Paul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Au trecut 45 de minute de la ora stabilită pentru convocarea comisiilor reunite (marţi, ora 12.00, n.r.). Nu avem cvorum nici din partea comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor şi nici a Senatului. Aşadar, lucrările nu pot fi derulate. Mai mult decât atât, PNL îşi exprimă public un punct de vedere. PNL nu vrea să facă parte din plutonul de execuţie a conducerii Societăţii Române de Televiziune, motivată exclusiv politic de majoritatea PSD, şi astăzi a părăsit lucrările comisiilor reunite de buget-finanţe", a spus Andreea Paul.

Ea a spus că posibilitatea demiterii conducerii SRTv, dacă raportul anual este respins de majoritatea simplă parlamentară, este "un sistem criticat de Uniunea Europeană a serviciilor media, pentru că deschide uşa nejustificat influenţelor politice".

"Aceste presiuni politice pot conduce la autocenzură cu privire la conţinutul editorial şi poate provoca instabilitate managerială. Exact asta îşi propune să facă majoritatea PSD. PNL susţine statutul independent al conducerii şi al politicii editoriale ale SRTv", a mai spus Andreea Paul.

Pe de altă parte, deputatul PSD Viorel Ştefan, preşedintele comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, a declarat că forul de la Camera Deputaţilor a întrunit condiţia de cvorum. "Faptul că dumneavoastră sabotaţi activitatea comisiei şi sabotaţi comisia să analizeze situaţiile financiare al serviciului public de televiziune este problema dumeavoastră şi nu cred că vă exercitaţi corect mandatul pe care vi l-au dat alegătorii. De fapt, trimit în eter mesajul acesta, pentru că singura reprezentată a PNL, doamna deputat Paul, a părăsit şi dumneaei sala. Acesta este mandatul pe care l-a primit de la alegătorii din Ţara Oaşului: să nu participe, să nu o intereseze", a mai spus Ştefan.

În momentul transmiterii acestei ştiri, comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi Senatului discută contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2014, potrivit preşedintelui comisiei pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, cvorumul necesar fiind întrunit.

Birourile Permanente ale celor două Camere au decis, pe 29 aprilie, ca raportul de activitate al TVR pe 2014 să fie trimis la Comisiile de cultură şi de buget-finanţe cu termen o săptămână pentru aviz, liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban susţinând la momentul respectiv că PSD vrea "decapitarea" lui Stelian Tănase de la conducerea TVR.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici