Andreea Paul (PNL): Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o lună

Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună, consideră prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul, arătând că este urgentă adoptarea a trei priorităţi legislative, cum ar fi reducerea numărului de parlamentari.

1014 afișări
Imaginea articolului Andreea Paul (PNL): Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o lună

Andreea Paul (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

”Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună. Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate. Am mai spus-o şi o repet în fiecare an: Dacă dorim respect pentru această instituţie e nevoie mai întâi de respectul manifestat ferm faţă de cetăţeni. Nu o vom obţine prin vacanţe interminabile sau prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor sau ale clasei politice", a precizat printr-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX Andreea Paul.

În opinia Andreei Paul, "trei priorităţi urgente cer acum dezbatere si legiferare".

"Trei priorităţi urgente cer acum dezbatere si legiferare. Fapte, nu vorbe, pentru: adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului şi reducerea importantă a numărului de parlamentari, alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin şi introducerea unor modalităţi moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de către românii din diaspora", a completat deputatul PNL.

Ea a mai arătat că " nu se mai poate acţiona după principiul "dă-i timpului timp"" şi că România "se afundă vizibil în probleme, iar parlamentarii trebuie să acţioneze pentru corectarea lor rapidă şi inteligentă".

Conform articolului 66 din Constituţie, ”Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşituI lunii decembrie”.

În afara sesiunilor ordinare camerele Parlamentului se pot întruni în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

În cazul sesiunilor extraordinare, autorii solicitării trebuie să comunice înscris punctele pe care doresc să le includă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor sau Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici