Andrei Alexandru spune că se înscrie în cursa pentru şefia PSD

Fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a decis să candideze la şefia PSD, precizând că este vorba de o iniţiativă personală şi că speră să aibă susţinerea a cât mai multe organizaţii social-democrate din ţară.

26 afișări
Imaginea articolului Andrei Alexandru spune că se înscrie în cursa pentru şefia PSD

Andrei Alexandru spune că se înscrie în cursa pentru şefia PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Alexandru a arătat că a decis să candideze la şefia PSD, pentru că lucrează pentru acest partid de aproape 20 de ani şi îi cunoaşte istoria, culisele şi ştie ce merge bine şi ce merge rău.

"Consider că am capacitatea şi cunoştinţele necesare, precum şi experienţa acumulată alături de preşedintele Iliescu, pentru care am lucrat mai mulţi ani, precum şi alături de Nicolae Văcăroiu. Am căpătat o experienţă utilă, care îmi va fi de folos în cazul în care voi reuşi în acest dermers al meu", a spus el.

Andrei Alexandru a ţinut să precizeze că nu a fost sfătuit sau împins în faţă nici de Ion Iliescu şi nici de Nicolae Văcăroiu în acest demers.

"Este o iniţiativă personală şi sper să am succes în momentul în care voi prezenta ideile mele, pentru ca PSD să redevină partidul numărul 1 în România", a precizat fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu.

Întrebat dacă şi-a asigurat susţinerea în partid pentru această candidatură, Andrei Alexandru a spus: "Nu vreau să mă laud, să dau nume de preşedinţi de filiale sau de filiale, însă sunt convins că atunci când voi prezenta ideile mele voi câştiga susţinerea lor, fără să fiu nevoit să organizez petreceri la tot felul de restaurante din ţară, aşa cum a făcut Mircea Geoană".

CExN al PSD a decis, luni, ca pe 4 februarie să aibă loc Consiliul Naţional, iar Congresul extraordinar, cu alegeri pentru funcţiile de conducere, să fie organizat pe 20 februarie.

Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida pentru şefia partidului Cristian Diaconescu, Mircea Geoană şi Miron Mitrea. Şi preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că, în acest moment, este din ce în ce mai hotărât să candideze la preşedinţia PSD, precizând că decizia finală o va lua la şedinţa Consiliului Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici