Andronescu: Îl dau în judecată pe Funeriu dacă nu îşi cere scuze public

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, luni, că îl va acţiona în judecată pe actualul ministru, Daniel Funeriu, dacă acesta nu îşi cere scuze public pentru afirmaţia că ea ar fi încurajat acordarea de diplome universitare pe bani.

485 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Îl dau în judecată pe Funeriu dacă nu îşi cere scuze public

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Îl dau în judecată dacă nu îşi cere scuze pentru aceste afirmaţii, pentru că eu sunt singurul ministru care într-un singur mandat am desfiinţat 37 de universităţi, iar de cazul Spiru Haret nu mai vorbesc, în condiţiile în care ordonanţa mea de neacreditare a fost anulată în prima zi de domnul Funeriu", a adăugat senatorul PSD.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, că iniţiativa Ecaterinei Andronescu de a permite unora dintre elevii care au picat examenul de bacalaureat să se înscrie la universitate şi să urmeze un an pregătitor este "năstruşnică" şi "iresponsabilă"

El a afirmat că această iniţiativă ar putea fi "rezultatul unei cârdăşii cu cei care au fost obişnuiţi ca universităţile să fie fabrici de bani", acest fapt arătând cum a fost ministrul Educaţiei, întrucât propunerea a venit de la Ecaterina Andronescu, fost ministru de resort.

"Subiectul este important pentru că denotă modul şi gândirea în care acest minister a fost condus, având în vedere cine a iniţiat acest lucru. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă această iniţiativă care prevede în finalul ei faptul că statul trebuie să suporte aceste cheltuieli, nu este şi rezultatul unei cârdăşii cu cei care au fost obişnuiţi ca universităţile să fie fabrici de bani. Cred că trebuie să ne uităm foarte atent dacă această cârdăşie, care acum nu mai este posibilă la nivelul ministerului, nu încearcă să fie continuată la nivelul unor parlamentari. Le mulţumesc tuturor parlamentarilor oneşti care activează în interesul învăţământului, este vorba aici de covârşitoarea lor majoritate. În schimb, referindu-mă la cei care au iniţiat această măsură nu putem să nu ne întrebăm dacă nu este vorba şi aici de vechi reflexe care existau la nivelul ministerului, dar acum nu mai sunt la nivelul ministerului, de protejare a intereselor ilegitime financiare din universităţi şi spun acest lucru cu toată responsabilitatea", a explicat Daniel Funeriu.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu au depus o iniţiativă legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Coiniţiatori ai proiectului legislativ apar peste 30 de senatori PSD. Unul dintre aceştia, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu susţine legea promovată de Ecaterina Andronescu şi a precizat că ea apare dintr-o eroare la coiniţiatori şi deja a făcut cerere pentru a-şi retrage semnătura.

Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie la facultate.

Controversatul proiect de lege mai creează un avantaj elevilor care sunt primiţi la facultate deşi nu au promovat examenul de bacalaureat, obligând statul să îi finanţeze pe aceştia "cel puţin la nivelul ajutorului de şomaj".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici