Angajaţii CJ Mehedinţi riscă să nu-şi ia salariile, după ce prefectul a atacat bugetul în instanţă

  • Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care a Consiliul Judeţean a adoptat bugetul pe acest an.
  • În replică, pe aceeaşi reţea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a scris că procesul deschis de prefectul judeţului blochează toate investiţiile, dar şi salariile angajaţilor din Consiliul Judeţean şi din instituţiile subordonate.
2121 afișări
Imaginea articolului Angajaţii CJ Mehedinţi riscă să nu-şi ia salariile, după ce prefectul a atacat bugetul în instanţă

Angajaţii CJ Mehedinţi riscă să nu-şi ia salariile, după ce prefectul a atacat bugetul în instanţă

Circa 1400 de angajaţi ai CJ Mehedinţi şi ai instituţiilor subordonate riscă să nu-şi primească salariile pentru luna februarie, anunţă preşedintele CJ Mehedinţi. Instituţia nu poate folosi banii pentru că prefectul judeţului a atacat în instanţă hotărârea prin care a fost aprobat bugetul pe 2020.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care a Consiliul Judeţean a adoptat bugetul pe acest an pe motiv că CJ Mehedinţi nu a alocat bani din bugetul propriu pentru a asigura funcţionarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Consiliul Judeţean Mehedinţi nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al judeţului Mehedinţi, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcţionării DGASPC Mehedinţi, aflată în directa coordonare şi subordonare a Consiliului Judeţean Mehedinţi. De asemenea, proiectul de hotărâre, avizele şi modul în care acesta a fost adoptat încalcă normele procedurale statuate de Codul administrativ, precum şi cele de tehnică legislativă”, a scris Cristinel Pavel pe reţeaua de socializare.

În replică, pe aceeaşi reţea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a scris că procesul deschis de prefectul judeţului blochează toate investiţiile, dar şi salariile angajaţilor din Consiliul Judeţean şi din instituţiile subordonate.

„Practic, după atacarea în contencios administrativ a bugetului, sunt blocate investiţiile pe bugetul propriu cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea Policlinicii din Strehaia şi a Spitalului din Vânju Mare, investiţiile din fonduri europene, în număr de 21, pentru care fuseseră alocate cote de cofinanţare şi alte sume pentru cheltuieli neeligibile. Totodată, nu se pot face plăţi pentru cheltuieli materiale şi salarii ale angajaţilor aparatului administrativ şi instituţiilor din subordine.În plus, nu numai că guvernul din care face parte Virgil Popescu nu a alocat banii necesari pentru plata salariilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar a blocat şi demersurile noastre, ale Consiliului Judeţean, începute pentru ca oamenii să nu aibă de suferit şi să îşi primească banii”, a scris Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, din cauza acţiunii din instanţă nu pot fi alocaţi bani nici pentru cumpărarea dezinfectanţilor şi a materialelor de protecţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, în contextul alertei de coronavirus.

„Este pentru prima dată în istoria cunoscută de noi când bugetul judeţului este atacat, iar din cauza acestui demers nu se pot aloca bani pentru gestionarea alertei de coronavirus. Când Comisia Europeană a schimbat nivelul de risc privind coronavirusul în UE de la moderat la ridicat, noi nu putem aloca fonduri pentru refacerea stocurilor de materiale de protecţie şi dezinfectanţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin şi nu putem aloca banii necesari amenajării unor spaţii speciale pentru tratarea eventualelor cazuri care se pot confirma în Mehedinţi”, a mai spus preşedintele CJ Mehedinţi.

Potrivit reprezentanţilor CJ Mehedinţi, judeţul a primit în acest an de la bugetul de stat cu 51 de milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici