ANI a sesizat DNA în cazul primarului Sectorul 3, Robert Negoiţă

ANI a sesizat DNA cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Robert Negoiţă a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi a infracţiunii de fals în declaraţii.

810 afișări
Imaginea articolului ANI a sesizat DNA în cazul primarului Sectorul 3, Robert Negoiţă

ANI a sesizat DNA în cazul primarului Sectorul 3, Robert Negoiţă

Potrivit unui comunicat al ANI; în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, societăţi la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară, au încheiat contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului deţin diferite funcţii şi calităţi.

„Contractele încheiate în perioada exercitării madatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislaţiei penale sunt:

Contractul de închiriere mijloace de transport nr. 1450/31.08.2016, încheiat între Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului de închiriere a fost reprezentat de punerea la dispoziţia locatarului autoturismul marca Mercedes-Benz Viano pentru o chirie de 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 – 31.12.2018 - valoare totală de 13.401 lei;
Contractul de vânzare-cumpărare nr. 5381/01.11.2018, încheiat între SD 3 Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de cumpărător şi aceeaşi societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de vânzător. Obiectul contractului a fost reprezentat de vânzarea autovehiculului second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro, autovehicul care, anterior, a făcut obiectul contractului de închiriere sus-menţionat;
Contractul de închiriere nr. 3537/14.10.2019 încheiat între SD 3 Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de chiriaş şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de închirierea unei suprafeţe de 2.390 mp, din terenul în suprafaţă totală de 48.080 mp, situat în municipiul Bucureşti. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.
Contractul de închiriere nr. 3230/03.08.2021 încheiat între SC Algoritm Construcţii S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3,în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi,în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de punerea la dispoziţie de utilaje şi/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, valoarea achitată fiind de 31.101,84 lei”, se arată în comunicat.

Conform documentului citat, aceste contracte nu au fost menţionate de către Robert Negoiţă în declaraţiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 – 2020 şi 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

„Potrivit legii, Robert Sorin Negoiţă avea obligaţia să declare contractele finanţate de la bugetul local, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării mandatelor de primar, de către societăţile comerciale ale rudelor de gradul I ale acestuia (prin rude de gradul I se înţeleg părinţi pe linie ascendentă), încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat”, mai transmite ANI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici