ANI: Nouă aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese administrativ

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a nouă aleşi locali.

338 afișări
Imaginea articolului ANI: Nouă aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese administrativ

ANI: Nouă aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese administrativ

În cazul primarului comunei Racşa, judeţul Satu Mare, Toma Betea, inspectorii ANI au constatat, potrivit unui comunicat de presă remis joi dimineaţă agenţiei de presă MEDIAFAX, starea de conflict de interese administrativ deoarece acesta a încheiat un contract de închiriere cu Betea T. Vasile Florin Persoanã Fizicã Autorizatã, în cadrul cãreia fiul sãu deţine calitatea de persoanã fizicã autorizatã.

Pe Toader Rotari, viceprimar al oraşului Ştefãneşti din judeţul Botoşani, ANI l-a găsit în incompatibilitate deoarece, în perioada 11 august 2016 – 31 mai 2017, a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic ”Ştefan D. Luchian” Ştefãneşti. Tot în incompatibilitate a fost găsit şi Mihai Borş, viceprimar al oraşului Murgeni din judeţul Vaslui. Acesta a exercitat simultan, între 24 iunie 2012 – 10 iulie 2017, funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Ghenuţã Coman” Murgeni.

La fel şi Radu Moroşanu, viceprimar al oraşului Negreşti din judeţul Vaslui, care a fost găsit de inspectorii de integritate în stare de incompatibilitate având în vedere că, între 09 august 2012 – 29 octombrie 2013, a deţinut în acelaşi timp funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial ,,Nicolae Iorga” Negreşti, al Şcolii ,,Mihai David” Negreşti, respectiv al Şcolii cu clasele I-VIII Parpaniţa.

Tot în incompatibilitate a fost găsit şi fostul viceprimar şi actual consilier local al comunei Porumbeşti din judeţul Satu Mare, Endre Karasz, întrucât, în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2015, a deţinut şi a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Porumbeşti.

Pe de altă parte, pe Sofia Monica Avaşan, consilier local în cadrul Consiliului Local Odoreu din judeţul Satu Mare, inspectorii de integritate o acuză de conflict de interese administrativ deoarece a participat la deliberãri şi a votat “pentru” aprobarea Hotãrârii Consiliului Local Odoreu prin care a fost aprobatã înfiinţarea S.C. „Primaserv Odoreu” S.R.L. şi numirea soţului sãu în funcţia de administrator al acestei societãţi.

Şi pe Dumitru Ciurel, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Malovãţ din judeţul Mehedinţi, ANI îl acuză de conflict de interese administrativ din cauză că a participat la deliberarea şi adoptarea Hotãrârii Consiliului local Malovãţ privind concesionarea/arendarea suprafeţei de pãşune-izlaz
comunal al comunei Malovãţ, pentru anul 2010, în baza cãreia a fost încheiat şi s-a derulat Contractul de arendare între Primãria Malovãţ, în calitate de arendator şi soţia persoanei evaluate, în calitate de arendaş, având ca obiect terenul în suprafaþã de 19,92 ha, situat în extravilanul localitãþii Negreşti.

În stare de incompatibilitate a fost găsit şi Teodor Balmoş, consilier local în cadrul consiliului local Şomcuta Mare din judeţul Maramureş, pentru că, în exercitarea funcţiei, Primãria oraşului Şomcuta Mare a încheiat contracte comerciale, respectiv achiziţii directe de produse în baza unor facturi, cu S.C. Balador S.R.L., societate comercialã al cãrei asociat şi administrator este soţia persoanei evaluate, în baza acestor contracte, societatea comercialã menţionatã încasând aproape 25.000 lei.

Iar pe Dumitru Brădeanu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Racoviţã din judeţul Vâlcea, ANI l-a găsit în stare de conflcit de interese administrativ întrucât a participat la deliberarea şi adoptarea Hotãrârii Consiliului Local prin care s-a aprobat închirierea pãşunilor aflate în proprietatea privatã a comunei Racoviţã, judeţul Vâlcea, şi ulterior, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei Crescãtorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine şi Albine Racoviţã, judeţul Vâlcea, a încheiat cu Consiliul Local al comunei Racoviţã, judeţul Vâlcea, contractul de închiriere având ca obiect închirierea pãşunilor aflate în domeniul privat al comunei Racoviţã pentru pãşunatul animalelor, în suprafaţã de 85,5 ha.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare. Endre Karasz nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici