Antal (UDMR): Cu Blaga sau Udrea putem să vorbim aceeaşi limbă, în USL nu există astfel de persoane

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că problema USL în relaţia cu maghiarii e că nu are "un negociator" care să poată vorbi cu liderii comunităţii "în limba" lor, adică să cunoască psihologia comunităţii, în timp ce în PDL există Vasile Blaga sau Elena Udrea cu care se poate vorbi.

338 afișări
Imaginea articolului Antal (UDMR): Cu Blaga sau Udrea putem să vorbim aceeaşi limbă, în USL nu există astfel de persoane

Antal (UDMR): Cu Blaga sau Udrea putem să vorbim aceeaşi limbă, în USL nu există astfel de persoane (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax foto)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că problema USL în ceea ce priveşte relaţia cu comunitatea maghiară constă în faptul că, în prezent, nici PSD, nici PNL nu au oameni care să poată să comunice cu aceasta.

"Eu cred că problema USL faţă de comunitatea maghiară constă, în primul şi în primul rând, în faptul că nu au un negociator care poate să vorbească cu liderii acestei comunităţi pe limba noastră, nu în sensul de a vorbi în limba maghiară, ci în sensul de a cunoaşte psihologia comunităţii maghiare şi a UDMR", a afirmat Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a menţionat că, aşa cum există la PDL Vasile Blaga sau Elena Udrea, cu care liderii comunităţii maghiare pot să vorbească "aceeaşi limbă", în USL nu există astfel de persoane.

"Aşa cum există, la PDL, Vasile Blaga sau Elena Udrea, cu care putem să vorbim pe aceeaşi limbă, în acest moment în USL nu există aceste persoane, aşa cum a fost Hrebenciuc pe vremuri la PSD, care, totuşi, a fost un negociator dur, puternic, dar cu care UDMR a putut discuta", a subliniat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, în prezent nu există astfel de persoane nici la PSD, nici la PNL şi "se vede de la o poştă" că liderii USL nu cunosc psihologia comunităţii maghiare.

"Şi cred că acest lucru îi îndepărtează de problemele şi de rezolvarea unor probleme care ţin de USL-UDMR, USL-comunitatea maghiară", a conchis liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici