Antonescu: Afirmaţia lui Fenechiu privind finanţarea campaniilor şi din surse negre e excesivă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că afirmaţia vicepreşedintelui liberal Relu Fenechiu potrivit căreia finanţarea campaniilor electorale s-ar face şi din surse negre este una excesivă, el apreciind că Fenechiu nu avea cum să verifice toate campaniile tuturor oamenilor politici.

361 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Afirmaţia lui Fenechiu privind finanţarea campaniilor şi din surse negre e excesivă

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu am de ce să o calific neapărat. Este o declaraţie pe care a făcut-o, şi-o asumă, probabil că are argumente pe care vi le va da. Cred că e o afirmaţie excesivă. În primul rând pentru că domnul Fenechiu nu a putut verifica, nu poate nimeni dintre politicieni verifica toate campaniile tuturor oamenilor politici", a spus Antonescu, solicitat să comenteze afirmaţia lui Fenechiu.

El a arătat că este posibil ca Fenechiu să se fi referit numai la anumiţi oameni politici, din anumite poziţii.

"E greu de spus care sunt toţi oamenii politici, dacă ne gândim la toţi candidaţii la Parlament în 20 de ani, la toţi candidaţii în alegerile locale ... Mi se pare o afirmaţie excesivă", a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că nu a condus niciodată o campanie în niciun sens, fiind doar candidat.

"Nu am gestionat nicodată sub aspect financiar o campanie electorală", a spus Antonescu.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat marţi că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este "o ţară care greşeşte foarte mult", întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

Fenechiu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a închide un fost premier "pentru o chestiune" pe care mulţi politicieni au făcut-o este "o greşeală".

Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la care s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanţarea campaniilor electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici