Antonescu: Am încredere mai mică în Ponta decât la episodul Kovesi. Situaţia din USL este "complicată". REPLICA premierului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că are încredere "mai mică" în premierul Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA, precizând că în prezent situaţia din USL este "complicată".

3199 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am încredere mai mică în Ponta decât la episodul Kovesi. Situaţia din USL este "complicată". REPLICA premierului

Antonescu: Am încredere mai mică în Ponta decât la episodul Kovesi. Situaţia din USL este "complicată" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat câtă încredere mai are în premierul Victor Ponta după scandalul legat de proiectul Roşia Montană. "Mai mică (încredere în Victor Ponta - n.r.) decât atunci când cu doamna Kovesi. Iar când cu doamna Kovesi era mai mică decât în momentul în care am pornit împreună", a afirmat liderul PNL, într-o emisiune la Antena 3.

El a mai precizat că încrederea este încă suficientă ca USL să funcţioneze.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă îl mai consideră pe premier "prieten".

"Sunt coleg de serviciu public", a replicat Antonescu.

Întrebat care este situaţia în USL în prezent, liderul PNL a răspuns: "Complicată, în sensul în care, dacă în ziua unu, în ziua doi, au existat neînţelegeri, neclarităţi, confuzii, ele trebuie lămurite (...) Anunţul că proiectul (Roşia Montană - n.r.) cade, că nu se mai discută în Parlament, nu l-am făcut eu, l-a făcut în mod greşit - nu cu rea intenţie, sunt convins - dar în mod greşit premierul". 

Liderul PNL a mai susţinut că în ultimii trei ani de zile nu au existat "asemenea accidente", respectiv ca liderul PSD să facă interpretări greşite din declaraţiile sale, referindu-se la faptul că, în momentul în care a anunţat că nu susţine proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta a concluzionat nu ar mai susţine dezbaterea în comisia parlamentară specială anunţată de USL.

"Eu cred că cineva nu a interpretat corect sau nu a vrut să înţeleagă corect. Acel cineva nu e domnul Ponta sau nu e doar domnul Ponta. E un cineva colectiv", a mai spus Antonescu.

Antonescu: Ponta a avut viaţă bună cu mine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a adăugat că premierul Victor Ponta a dus o "viaţă bună" până acum cu el şi cu PNL, deoarece au fost un "partener ireproşabil" din punct de vedere politic, menţionând că liberalii nu susţin PSD pentru că le-ar tremura "chiloţeii la prezidenţiale".

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune la Antena 3 cum apreciază afirmaţia lui Victor Ponta legată de faptul că în trei ani de zile nu l-a atacat pe liderul PNL în public.

Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că declaraţia premierul nu trebuie interpretată în sensul că el l-ar fi atacat constant în trei ani de zile şi Victor Ponta ar fi avut o viaţă grea.

"A dus o viaţă bună (Victor Ponta - n.r.), a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum n-a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească în lunga sa carieră politică - îndrăznesc să mai fac o previziune - şi din punctul acesta de vedere nu l-am atacat. Am avut o divergenţă majoră legată de coabitare, am spus-o, am trecut peste ea, dar trebuie să înţeleagă următorul lucru: că duce viaţa bună, şi trebuie să înţeleagă tot PSD, că primul-ministru pesedist şi PSD duc o viaţă bună cu aliatul lor PNL şi Antonescu nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că nu o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească, ci pentru că acest Guvern şi această majoritate trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români. Dacă pot înţelege asta, va fi bine. Dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi, cu asta, multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare", a afirmat Antonescu.

Ponta îi răspunde lui Antonescu: Am pornit pe un drum şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că preşedintele PNL are dreptate când afirmă că nu este prieten cu el, ci doar "coleg de serviciu" şi a precizat că a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votaţi de cetăţeni.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie într-o intervenţie telefonică la RTV, în momentul în care moderatorul emisiunii l-a întrebat cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu.

"Da. E foarte adevărat. Eu am pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, oamenii ne-au votat pentru asta şi vreau să ne ţinem de cuvânt până la sfârşit", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici