Antonescu: Am primit semnale privind revenirea la guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii au primit, neoficial, semnale privind participarea la guvernare sau susţinerea Guvernului, liderii PNL hotărând să nu dea curs acestor invitaţii şi criticând precuparea preşedintelui Băsescu "de a încerca o nouă păcăleală".

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am primit semnale privind revenirea la guvernare

Antonescu: Am primit semnale privind revenirea la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut o reuniune a grupurilor parlamentare, completată cu o reuniune a Biroului Politic şi am discutat foarte multe lucruri care ţin de agenda parlamentară şi de contextul politic al acestor zile. S-a reiterat hotărârea ca PNL să nu participe la guvernare şi să nu susţină nici un guvern - cel existent sau altul al aceloraşi forţe politice - până la alegerile prezidenţiale", a spus Crin Antonescu.

El a menţionat că această hotărâre a fost luată în unanimitate de întregul Birou Politic Central, de toţi senatorii şi deputaţii.

"Am simţit nevoia să facem încă o dată această precizare pentru că în aceste zile, probabil şi în zilele ce urmează există tot felul de zvonuri, diversiuni şi probabil şi tentative reale fie ale preşedintelui Traian Băsescu, fie ale altor lideri PDL sau PSD de a încerca o reformulare de guvernare. PNL rămâne foarte ferm în hotărârea sa de a nu participa la guvernare şi de a nu sprijini nici un guvern până la alegerile prezidenţiale", a spus Antonescu.

Întrebat dacă are semnale politice clare în acest sens şi dacă a fost contactat de PSD şi PDL, liderul PNL a menţionat că există semnale politice, date neoficial, criticând în acest sens "încercarea şefului statului de a face o nouă păcăleală înainte de alegeri".

"Există semnale politice care s-au dat, evident neoficial, şi cred că a existat şi există preocupare serioasă a preşedintelui Traian Băsescu de a încerca o nouă păcăleală înainte de finish-ul pentru alegerile prezidenţale. Nu, acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt şi trebuie să dea socoteală pentru modul în care îşi bate şi şi-a bătut joc de România de nouă luni încoace", a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă discursul lui Băsescu din 14 septembrie e o parte a tentativelor de reaşezare, Antonescu a menţionat că nu ştie acest lucru şi nici nu se poate pronunţa, anunţând însă că va urmări cu atenţie discursul.

Pe de altă, liderul PNL a menţionat că BPC împreună cu parlamentarii au stabilit menţinerea intenţiei de a iniţia o moţiune de cenzură pe asumarea răspunderii Guvernului, chiar dacă UDMR nu a decis susţinerea unui asemenea demers.

„Intenţia noastră rămâne fermă de a iniţia o moţiune de cenzură, dar se pare, după discuţiile de ieri, că UDMR-ul nu este hotărât în acest sens. O să vedem un răspuns definitiv astăzi”, a menţionat Antonescu.

El a mai spus că au fost discutate şi „lucrurile care au demarat deja” – cererea de cercetare a împrejurărilor în care s-au făcut înregistrările ilegale la Cameră şi, de asemenea, audierile ministrului apărării, ministrului economiei, eventual şefului SPP la comisiile de apărare şi ordine publică din Senat şi Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici