Antonescu: Am vorbit la telefon cu Mircea Geoană; am convenit o discuţie, probabil va avea loc marţi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a vorbit, luni, la telefon cu liderul PSD, Mircea Geoană şi a precizat că o întrevedere cu acesta va avea loc cel mai probabil marţi, după discuţii prealabile în forurile celor două partide.

28 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am vorbit la telefon cu Mircea Geoană; am convenit o discuţie, probabil va avea loc marţi

Antonescu: Am vorbit la telefon cu Mircea Geoană; am convenit o discuţie, probabil va avea loc marţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am vorbit cu Mircea Geoană la telefon doar, astăzi (luni - n.r.). Am convenit o discuţie, probabil undeva în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.), dar după ce vom avea discuţii la partidele noastre", a spus Antonescu, luni seară, la Realitatea TV.

El a adăugat că până în prezent nu a avut niciun fel de întâlnire cu niciun lider politic.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".

Antonescu a spus că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui Guvern pe criterii de competenţă.

Crin Antonescu a spus că în continuare crede "în proiectul Klaus Iohannis", într-un premier independent cu un Guvern alcătuit "altfel decât până acum" şi în care desemnarea miniştrilor să se facă de către partidele politice "pe criterii de competenţă".

"Dacă vom avea discuţii şi vom conveni asupra acestui proiect, care nu se reduce la Klaus Iohannis, vom vedea dacă putem da susţinerea celuilalt candidat", a spus Antonescu, referindu-se la Mircea Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii cred în realizarea unei majoriăţi social-liberale, formată deja în jurul lui Klaus Iohannis, care poate funcţiona după 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului.

Candidatul PSD la Preşedinţie a declarat că a vorbit luni dimineaţă, la telefon, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, adăugând că acesta este perfect pregătit pentru a prelua funcţia de prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici