Antonescu şi Ponta: Băsescu trebuie să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen

Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi preşedintele PSD, Victor Ponta au susţinut, miercuri, că şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să demisioneze din funcţie dacă îşi asumă într-adevăr răspunderea politică pentru întârzierea aderării României la Spaţiul Schengen.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu şi Ponta: Băsescu trebuie să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen

Antonescu şi Ponta: Băsescu trebuie să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu: Băsescu să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen

"Să demisioneze, dacă îşi asumă cu adevărat ceva. Cred că este o declaraţie corectă, în sensul că răspunderea, în principal, îi aparţine domniei sale. Este conducătorul oficial şi constituţional al politicii externe româneşti", a comentat Antonescu declaraţia şefului statului că îşi asumă responsabilitatea politică pentru întârzierea aderării la spaţiul Schengen.

Ponta: Asumarea responsabilităţii pentru Schengen însemna demisia lui Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar fi asumat într-adevăr responsabilitatea pentru întârzierea aderării la spaţiul Schengen ar fi trebuit să demisioneze.

Ponta a afirmat că întârzierea aderării României la spaţiul Schengen este evident un "insucces" şi o responsabilitate a preşedintelui Traian Băsescu şi a actualului guvern.

Întrebat dacă apreciază că şi PSD are o responsabilitate în eşecul aderării la spaţiul Schengen, Ponta a răspuns: "Da, pentru că nu trebuia să câştige Traian Băsescu alegerile. Câştigându-le şi având un guvern incompetent şi corupt, întârzierea intrării noastre în Schengen este rezultatul corupţiei şi incompetenţei Guvernul Boc".

Preşedintele PSD a susţinut că declaraţia lui Traian Băsescu de asumare a responsabilităţii, fără însă să îşi dea şi demisia, reprezintă "o vorbă goală".

"Traian Băsescu ştie foarte bine că asumarea responsabilităţii politice înseamnă să îţi dai demisia. Să spui că îmi asum responsabilitatea şi să nu faci nimic, să îl ţii în continuare pe Boc, să îl ţii în continuare pe Igaş, să îl ţii în continuare pe Predoiu, înseamnă doar o vorbă goală. Asumarea responsabilităţii într-o ţară europeană înseamnă că demisionez eu sau ministrul sau primul-ministru vinovat de acest lucru. În rest, să dai vina pe opoziţie sau pe CSM sau pe presă a funcţionat până acum. Acum a venit momentul decontului şi Traian Băsescu şi PDL nu sunt dispuşi să plătească", a mai declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schegen, în calitate de şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici