Antonescu: Băsescu şi PDL împrumută miliarde de euro, pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa BPC, că rediscutarea acordului cu FMI înseamnă un nou împrumut şi a susţinut că preşedintele Traian Băsescu şi democrat-liberalii împrumută miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional pe care îi consumă cu clientela politică.

96 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu şi PDL împrumută miliarde de euro, pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi

Antonescu: Băsescu şi PDL împrumută miliarde de euro, pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"FMI se comportă strict ca o bancă, deci, dacă România mai poate contracta încă un împrumut, fie primit. Împrumutul va trebui, repet, să-l plătim noi şi copiii noştri, împrumuturile, iar domnul Traian Băsescu şi cei care guvernează în numele domniei sale şi cu voie de la domnia sa îndatorează iresponsabil România pentru a-şi îmbogăţi clientela, începând cu ei înşişi. Cu alte cuvinte, o mai spun o dată simplu: Băsescu şi PDL împrumută bani pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi, miliarde şi miliarde de euro", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că "fiecare român trebuie să ştie asta, fiecare român care i-a dat credit lui Traian Băsescu, l-a votat sau nu l-a votat".

"Nimeni, atunci când va cere banii înapoi şi atunci când va trebui să-i dăm, nu-l va căuta pe Traian Băsescu, pe Emil Boc, pe Videanu, pe Berceanu, pe Vlădescu sau mai ştiu eu pe cine, pe domnul Ialomiţianu, ci va face bună de plată România ca stat, adică pe contribuabilul român, indiferent de opţiunea lui politică şi de veniturile lui, indiferent de faptul că nu are niciun amestec şi responsabilitate în politica absolut aberantă şi antieconomică şi antinaţională a actualei puteri", a spus Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL a solicitat din nou Guvernului să facă foarte clar cunoscute datele economice reale.

"Sunt contradicţii flagrante între sume pe care primul-ministru, preşedintele şi implicit chiar şi domnul Franks le pronunţă. Problema arieratelor, vedeţi foarte bine că preşedintele a vehiculat cifre foarte diferite, şi practic noi, în acest moment, ca şi dumneavoastră, nu ştim cât de gravă este într-adevăr situaţia economică a României. Am vorbit cu reprezentanţii FMI, cu domnul Franks în persoană, aceste lucruri, în vară, atunci când domnia sa ne-a întâlnit şi i-am atras atenţia asupra acestui lucru", a adăugat liberalul.

El a mai spus că rediscutarea acordului cu FMI nu poate însemna decât un nou împrumut.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici