Antonescu: Boc are tupeul să nu discute nicio secundă despre ce face el, critică permanent opoziţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că nu vrea să intre într-o polemică cu Emil Boc despre ce ar fi făcut PNL dacă ar fi fost în Guvern, el reclamând însă că premierul are "tupeul" de a nu discuta o secundă despre ce face şi de a critica fără oprire opoziţia.

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Boc are tupeul să nu discute nicio secundă despre ce face el, critică permanent opoziţia

Antonescu: Boc are tupeul să nu discute nicio secundă despre ce face el, critică permanent opoziţia (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Emil Boc potrivit cărora PNL şi PSD ar fi invocat criza financiară pentru a nu face nimic dacă ar fi fost la guvernare, Crin Antonescu a spus că actualul premier are tupeul de a nu vorbi nici măcar o secundă despre ceea ce face el, ci se limitează doar la a critica opoziţia.

"Nu are rost să mă angajez eu într-o polemică cu domnul Boc despre ce ar fi fost dacă eram noi la putere. Să-l contrazic şi să spun «Nu, domnule, vorbeşti prostii, nu ar fi fost deficitul atâta»? Noi discutăm realitatea şi realitatea e că nu suntem noi la putere, ci domnul Boc. Discutăm însă de exerciţiul acestui premier, al Guvernului său, al partidului său, şi iată că ne acuză pe noi şi pe bieţi pesedişti de faptul că nu am fi făcut nimic ca să reformăm statul, ca să lichidăm privilegiile. Ce să discut eu cu domnul Boc, care are tupeul de a nu discuta nicio secundă despre ce face sau nu domnia sa şi de-a face cumva de la guvernare în permamenţă critica opoziţiei", a susţinut Antonescu la Antena 3.

El a ţinut să întrebe ce a făcut până acum premierul Boc, având în vedere faptul că "mult invocatele şi blestematele cheltuieli bugetare, prea mari e adevărat, nu au scăzut, ci au crescut în guvernarea Boc".

"Nu au crescut unde era nevoie, au crescut la serviicile speciale, au crescut tare de tot, s-a discutat asta la buget şi s-a şi revenit, la Preşedinţie, la ICR, la tot ceea ce înseamnă aparatul de propagandă plătit din banii statului pentru un partid şi pentru un om. Chestiunea asta e în premieră la amploarea asta", a spus liberalul.

El a reiterat faptul că liberalii i-au spus lui Boc că impozitul forfetar nu va avea efectul scontat şi că împrumutând miliarde de euro "pentru a acoperi cheltuielile maşinăriei de stat în scopuri electorale nu va putea să nu ajungă în situaţia de a de a se împrumuta din nou sau de a falimenta".

"Niciodată clientela politică, nici în 2000-2004, n-a înflorit atât de masiv şi de cinic, la vedere, ca acum. Sigur că domnul Boc poate să ţină aceste prelegeri în faţa activului de partid, poate să le ţină la ICR, să aibă10 guri de foc care în presa proprezidenţială să reitereze aceste teorii, dar realitatea nu-l iartă pe domnul Boc şi, din păcate, nici pe noi", a conchis liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici