Antonescu: Boc e primul asistat, dar şi primul client al ţării, trebuie trimis la muncă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că premierul Emil Boc este "primul asistat", dar şi "primul client" al ţării, el apreciind că acesta, fiind "un tânăr român încă în putere, cu oarecare calificare", nu mai trebuie asistat, ci trimis la muncă.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Boc e primul asistat, dar şi primul client al ţării, trebuie trimis la muncă

Antonescu: Boc e primul asistat, dar şi primul client al ţării, trebuie trimis la muncă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu toţi cei din sectorul public au vreo treabă în ţara asta, începând, iertaţi-mă, cu dumneavoastră, care sunteţi primul asitat al ţării şi primul client", i s-a adresat Antonescu lui Boc.

El le-a cerut parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură pentru ca premierul Boc să nu mai fie asistat, ci trimis la muncă.

"Domnul Emil Boc e un tânăr român încă în putere, cu oarecare calificare, care nu mai trebuie asistat, care trebuie trimis la muncă şi îşi va găsi de muncă. Nu ţineţi o ţară întreagă pentru a acorda în continuare asistenţă cui nu are nevoie. Daţi-le voie în ţara asta celor care vor să muncească să o facă în condiţii oneste. Ajutaţi-i doar pe cei care nu pot să muncească. De la domnul Boc la doamna Elena Udrea pot toţi să muncească, vă asigur", a spus Antonescu.

El i-a imputat premierului Boc faptul că, în doi ani de când deţine această funcţie, nu a dat afară măcar o persoana din birocraţia şi clientela ministerială.

"N-aţi avut curaj să daţi afară un om din birocraţia şi clientela ministerială, pe care admit că aţi moştenit-o, ca schemă, aţi repopulat-o, dar pe care nu aţi îndrăznit să o atacaţi nici măcar cu un centimetru în doi ani de când sunteţi premier", a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai susţinut că premierul Emil Boc conduce o echipă guvernamentală alcătuită pe criterii feudale, respectiv pe legături de sânge, tipice sistemului naşilor şi cumetrilor din politica românească.

"Dumneavoastră aţi făcut cea mai cinică şi cea mai mare depolitizare din istoria acestor 20 de ani. Dumneavoastră aţi dus pe cele mai înalte culmi feudalismul românesc postcomunist. Ştiţi foarte bine, domnule prim-minstru, că azi, în special după marea remaniere pe care ne-aţi anunţat-o, dumneavoastră conduceţi echipa ministerială alcătuită pe criterii feudale, pe legături nu doar de bani, ci de sânge, pe legături care sunt tipice în interminabilul sistem, la propriu, al naşilor şi cumetrilor din politica românească. Asta e reforma dumneavoastră?", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai arătat că reforma statului începe cu guvernarea în inters naţional şi al cetăţenilor, iar actualul Guvern nu face acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici