Antonescu: Brătienii nu erau foarte democraţi, conduceau cu mână de fier şi vedeau interesul naţional

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri, că fondatorii PNL s-au numărat între liderii care au "condus cu mână de fier" partidul şi nu erau foarte democraţi şi că au făcut "şi ei tot felul de combinaţii", însă punctul lor cardinal era interesul naţional.

1196 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Brătienii nu erau foarte democraţi, conduceau cu mână de fier şi vedeau interesul naţional

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat în cadrul unei emisiuni la OTV dacă nu se răsucesc "Brătienii în mormânt" după ce a convenit alianţa cu PSD şi înfiinţarea USL.

"Dar de ce se învârt, erau foarte democraţi Brătienii? Aflaţi că nu. Brătienii conduceau cu mână de fier, ceea ce nu e cazul meu.(...) Partidul Naţional Liberal era un partid democratic, dar conducerea în interiorul PNL a fost întotdeauna destul de autoritară", a replicat Antonescu.

De asemenea, preşedintele interimar a spus că fondatorii PNL au avut întotdeauna drept punct cardinal interesul naţional.

"Dacă e vorba ca oamenii să se învârtească în mormânt, ce mi-e alianţa cu PSD, ce mi-e alianţa cu PD făcută din 2003. Nu, nu cred, pentru că Brătienii au făcut şi ei tot felul de combinaţii, tot felul de lucruri discutabile. Au avut întotdeauna un punct cardinal în interesul naţional, iar eu şi PNL - că nu a făcut-o de capul meu, nu am impus-o nimănui - am făcut această alianţă considerând-o în interes naţional, pentru a pune capăt regimului portocaliu care a distrus această ţară", a mai declarat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici