Antonescu: Când declanşăm suspendarea modificăm legislaţia privind cvorumul şi învestim Guvernul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă şeful statului nu-l va nominaliza ca premier pe Victor Ponta dacă USL ia peste 50% din mandate, va fi declanşată suspendarea şefului statului, legislaţia privind cvorumul la referendum va fi schimbată, iar noul Guvern va fi instalat.

2860 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Când declanşăm suspendarea modificăm legislaţia privind cvorumul şi învestim Guvernul

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Antonescu a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu va face altă nominalizare pentru funcţia de premier în afară de Victor Ponta, chiar dacă USL are majoritatea mandatelor din Parlament, se va declanşa suspendarea din funcţie.

"În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, domnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră", a explicat Antonescu.

În ceea ce priveşte momentul nominalizării premierului pentru noul Guvern, preşedintele PNL a afirmat că dacă USL are majoritatea parlamentarilor, şeful statului trebuie să accepte propunerea USL, respectiv pe Victor Ponta.

"Există o singură soluţie, nu o doreşte nimeni în acest moment, dar nu există alta. Dacă domnul Traian Băsescu procedează aşa cum a sugerat – destul de temeinic – în aceste ultime două interviuri, ceea ce nu sunt convins că o va face, dar dacă procedează aşa (de a refuza nominalizarea lui Victor Ponta, n.r.) nu avem decât o singură soluţie, şi anume suspendarea. Şi ea se va întâmpla, asta o pot spune tuturor, asta o pot garanta şi nu este dubiu în legătură cu acest lucru", a explicat Antonescu.

El a precizat că un eventual demers de suspendare din funcţia a şefului statului se va baza "pe acţiuni anticonstituţionale" care încalcă litera şi spiritul legii fundamentale.

"Nouă ne convine din punct de vedere electoral orice apariţie de genul acesta a lui Traian Băsescu şi de aceea suntem complicii dumneavoastră la a mai discuta ce spune Traian Băsescu, pentru că ne convine. O spun cinstit. Chiar dacă avem un scor considerabil, nu strică în plus (...) Domnnul Băsescu vorbeşte de parcă ar fi cel puţin Hosni Mubarak înainte de primăvara arabă şi vorbeşte ca un faraon către poporul său şi zice «Aveţi grijă că asta vreau eu, că asta nu vreau eu». Nu ne interesează ce vrea domnul Băsescu", a afirmat Antonescu.

El a susţinut că şeful statului este în campanie electorală, iar apartenenţa României la UE şi parteneriatul cu SUA sunt lucruri "pe care nu le-a făcut Traian Băsescu".

"Pretenţia că Băsescu este paznicul cu parteneriatului cu SUA şi a apartenenţei la Uniunea Europeană este o mare minciună şi mare mizerie. Nimeni din USL nu pune la îndoială aceste lucruri, ba dimpotrivă, vrem un parteneriat cu SUA care să se accentueze", a mai afirmat liderul PNL.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici