Antonescu: Candidatul unic al dreptei ar trebui desemnat până în 15 iulie. Nu cred că fuziunea PNL - PDL se poate face până la prezidenţiale

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui făcută până în 15 iulie, astfel încât să nu rămână un semn de întrebare peste vară, menţionând însă că fuziunea PNL-PDL ar fi posibilă mai degrabă după prezidenţiale.

322 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Candidatul unic al dreptei ar trebui desemnat până în 15 iulie. Nu cred că fuziunea PNL - PDL se poate face până la prezidenţiale

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut, într-o emisiune la B1 Tv, că desemnarea candidatului la prezidenţiale va fi realizată în baza unor cercetări şi analize sociologice. Liderul demisionar al PNL a afirmat că din partea PNL ar putea fi testat el, Klaus Iohannis, din partea PDL fiind susţinut doar Cătălin Predoiu.

"Calendarul, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie până în 15 iulie desemnarea şi nominalizarea candidatului la Preşedinţie. Din punctul meu de vedere, aşa ar fi bine, eu cred că nu ar fi bine ca această vară să treacă tot cu un semn al întrebării în dreptul candidatului", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în cazul PSD stabilirea congresului pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale nu ar afecta cu nimic şansele social-democraţilor.

"Ei însă nu au nimic de pierdut, din punctul acesta de vedere, pentru că dacă la 5 septembrie sau când e aflăm că Ponta e candidat nu aflăm nimic nou, nu e o problemă de notorietate, nu e o problemă de profil. Ponta deja, în seara alegerilor, când se vorbea de 43-44% şi se aştepta un dezastru a doua zi în cealaltă parte, domnul Ponta a ţinut o schiţă de discurs prezidenţial", a apreciat Antonescu.

De asemenea, el a precizat că de săptămâna viitoare conducerile PNL şi PDL vor decide în mod oficial refacerea majorităţilor locale în teritoriu.

"Acest lucru e dureros în unele locuri, va afecta mai mult pe liberali, care în mai multe cazuri fac parte din majorităţi cu PSD. Totuşi decizia asta politică trebuie luată, cu orice risc şi cu orice suferinţă", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că o astfel de "directivă" a partidului va trebui respectată peste tot în teritoriu.

El a menţionat că în cazul în care PDL şi PNL nu vor putea întruni o majoritate în consiliile locale şi judeţene trebuie realizate măcar alianţe.

Antonescu a afirmat că nu crede că fuziunea dintre PNL şi PDL se va putea realiza până la alegerile prezidenţiale.

"Nu cred că fuziunea este de aşteptat până în alegerile prezidenţiale, şi poate nici de dorit din considerente tactice, de comunicare şi aşa mai departe. Dar dacă acest moment al alegerilor prezidenţiale este atins şi, mai ales, dacă el este un succes, adică dacă această alianţă întregită şi cu alţii, susţinută şi de alţii, completată şi cu alţii, dă preşedintele României, sigur că după aceea ideea de a avea un mare partid de centru-dreapta este repede până în ianuarie, februarie 2015 perfect fezabilă", a susţinut liderul PNL.

El a menţionat că acesta este scenariul pe care îl crede posibil în acest moment, dar ar fi foarte bine dacă fuziunea s-ar putea realiza până la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici