Antonescu către Voinescu: Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, în replică la afirmaţiile democrat-liberalului Sever Voinescu, că el nu este al doilea candidat al lui Ion Iliescu aşa cum spune acesta, ci că Băsescu "este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România".

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu către Voinescu: Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România

Antonescu către Voinescu: Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a comentat afirmaţiile făcute în timpul emisiunii de către purtătorul de cuvânt al candidatului susţinut de PDL Traian Băsescu, deputatul Sever Voinescu, potrivit căruia actualul preşedinte al României are mai multe şanse decât Antonescu pentru că "are în spate proiecte politice majore", dar şi pentru că "are marele avantaj de a şti să facă mult mai multe lucruri în politică", conducând o ţară.

În replică, Antonescu a subliniat că, "în ceea ce priveşte spusele lui Voinescu", "e părerea domniei sale" şi o respectă, dar a ţinut să comenteze o altă declaraţie a lui Voinescu care spune că el ar fi al doilea candidat al lui Ion Iliescu, susţinând că Băsescu este "punctul final al sistemului creat de Iliescu".

"E părerea domniei sale, o respect. Nu respect alte aprecieri cum că aş fi al doilea candidat al lui Iliescu şi ştiţi foarte bine că nu e aşa. Dumneavoastră aveţi mijloacele să înţelegeţi că Traian Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România şi nu am nimic comun nici cu unul, nici cu altul", i-a spus Antonescu lui Sever Voinescu.

Liberalul i-a mai spus democrat-liberalului că îi pare rău că acestuia îi scapă faptul că cea mai mare reuşită a lui Crin Antonescu este aceea de a demonstra că în România se poate face politică altfel decât furând, minţind şi fiind slugarnic.

"Îmi pare rău dacă dumneavoastră vă scapă, nu faptul că Traian Băsescu n-a reuşit niciun proiect în afară de aceela de a câştiga nişte alegeri, la Primărie, la Preşedinţie, altceva n-a reuşit, ci că reuşita mea majoră nu e ce am făcut la MTS, la Parlament, ci e că am dovedit că în această Românie poţi să faci politică fără să minţi, să furi, şi fără să fii slugarnic. Un om ca dvs trebuia să vadă asta, pentru că eu am făcut asta pentru oameni ca dvs", a adăugat Crin Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu, Sever Voinescu, a afirmat, duminică, la sediul de campanie, că declaraţiile lui Crin Antonescu dovedesc că acesta nu mai poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu şi susţine că liderul PNL datorează mandatul de senator lui Viorel Hrebenciuc, un vechi prieten politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici