Antonescu: Comasarea alegerilor nu va fi o dramă pentru USL şi nici mare afacere pentru PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că eventuala comasare a alegerilor nu va fi "mare afacere" pentru PDL, iar pentru USL nu va fi nicio dramă.

409 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Comasarea alegerilor nu va fi o dramă pentru USL şi nici mare afacere pentru PDL

Antonescu: Comasarea alegerilor nu va fi o dramă pentru USL şi nici mare afacere pentru PDL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că, personal, preferă ca alegerile să fie organizate cât mai repede. El a precizat că scenariul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare urmează să fie discutat de structurile de conducere ale PNL, aşa că afirmaţiile lui sunt un punct de vedere personal.

"Cu cât mai repede avem alegeri de orice fel, cu atât mai bine. Câştigăm câteva luni pentru ţară îndepărtând mai repede această putere. Spre deosebire de alţii, nu am deloc sentimentul că organizarea simultană a alegerilor va fi o dramă pentru USL şi sunt sigur că nu va fi nici mare afacere pentru PDL", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a apreciat că, fără o dezbatere pe fond asupra rolului Parlamentului şi a parlamentarului, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ar putea crea confuzie în rândul electoratului.

"Nu trebuie să scăpăm din atenţie o problemă de fond: trebuie să definim foarte clar ce este Parlamentul, care este rolul lui, ce este parlamentarul şi să îi ajutăm pe oameni să înţeleagă diferenţa atunci când aleg un primar şi când aleg un parlamentar", a explicat Antonescu.

El a afirmat că alegătorii trebuie să conştientizeze că alegerea parlamentarului prin vot uninominal, în oricare din variante, nu echivalează cu alegerea unui ajutor de primar.

"Oamenii trebuie să înţeleagă că votând uninominal un parlamentar ei nu votează un ajutor de primar, un om care mai ajută primarul cu câte ceva de la Bucureşti. Ei aleg un om care nu face administraţie locală, ci un om care face politică, pe baza unor programe, a unor ideologii, face legi pentru ţară, controlează Guvernul şi instituţiile de stat, veghează asupra echilibrului democratic. Or, aceste diferenţe de votare între administraţie şi politică nu cred că sunt favorizate dacă vom avea alegeri locale şi parlamentare comasate", a mai declarat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici