Antonescu: Congresul extraordinar al PNL va avea loc în Bucureşti, 28-29 iunie, cu 1550 de delegaţi

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că Delegaţia Permanentă a decis convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru 28-29 iunie, în Bucureşti, urmând ca la forul suprem de conducere al PNL să participe 1550 de delegaţi.

314 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Congresul extraordinar al PNL va avea loc în Bucureşti, 28-29 iunie, cu 1550 de delegaţi

Congresul extraordinar al PNL va avea loc peste o lună - surse

Antonescu a precizat, miercuri, că în şedinţa DP şi-au anunţat candidatura la şefia PNL Klaus Iohannis şi Ioan Ghise.

"Klaus Iohannis a cerut derogare statutară de la vechime pentru a putea candida la o funcţie în conducerea PNL, respectiv funcţia de preşedinte. Domnul Ioan Ghişe a anunţat – nu era obligat să o facă – dar a anunţat candidatura domniei sale la preşedinţia PNL", a spus Antonescu.

El a menţionat că, în paralel, Ludovic Orban a anunţat că îşi retrage candiatura la şefia partidului.

"Domnul Ludovic Orban – minune dumnezeiască! – a anunţat renunţarea domniei sale la candidatura anunţată în prealabil pentru preşedinţia PNL", a spus Antonescu.

"Nu înseamnă, vă avertizez, că aceste candidaturi anunţate azi  - deci Iohannis, Ghişe – sunt singurele care vor fi în Congres. S-ar putea să fie singurele, s-ar putea să existe altele", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a precizat totodată că norma de reprezentare a delegaţilor, calculată în Delegaţia Permanentă, este formată în proporţie de 90% din rezultatele fiecărei organizaţii la ultimele două alegeri la care partidul a participat singur, respectiv prezidenţialele din 2009 şi europarlamentarele din 2014, şi în proporţie de 10% din numărul de membri.

El a spus că la Congresul extraordinar se vor prezenta, în baza acestei norme de reprezentare, 1550 de delegaţi.

"E o cifră normală, poate un pic mai mare. La ultimul Congres extraordinar am avut 1200 de delegaţi", a spus Antonescu.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a decis, totodată, înfiinţarea unei comisii pentru pregătirea proiectului de statut, condusă de un preşedinte onorific în persoana lui Mircea Ionescu Quintus şi de un preşedinte executiv în persoana senatorului  Boboc.

Potrivit lui Antonescu, din comisie vor face parte 10 preşedinţi de organizaţii cu cele mai bune rezultate, precum şi doi reprezentanţi ai deputaţilor, doi reprezentanţi ai senatorilor şi Norica Nicolai.

Antonescu a arătat că în data de 24 iunie Delegaţia Permanentă se va reuni şi va discuta proiectul de statut propus de comisie, urmând a da şi un vot asupra acestui document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici