Antonescu: Cred că sunt presiuni din partea unor oameni influenţi în servicii ca Ponta să candideze

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane "influente în servicii" care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, el menţionând totodată că nu "bagă mâna în foc" că PSD nu va face acest pas.

1214 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Cred că sunt presiuni din partea unor oameni influenţi în servicii ca Ponta să candideze

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Antonescu a susţinut că în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale nu poate să bage "mâna în foc că PSD şi însuşi Victor Ponta nu pot să ia la un moment dat această decizie, din diferite motive".

"Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (...) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru", a declarat Antonescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Liderul PNL a fost întrebat dacă are sentimentul că PSD îşi pregăteşte un candidat la alegerile prezidenţiale. Antonescu a răspuns că a simţit acest lucru "mai pronunţat" cu alte ocazii şi mai puţin în ultima perioadă.

"Cred că există multe presiuni, dar asta nu mă face să...până la urmă pentru mine e simplu, îmi doresc ca acest proiect să meargă până la capăt. (...) Îmi doresc aceste lucruri, dacă nu s-o putea...problema este să nu fie vina mea şi, în orice caz, eu tot acele lucruri pe care vreau să le fac în politica românească, cu mai mult sau mai puţin succes, tot pentru acele lucruri mă voi bate", a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că în ultimul sondaj de opinie pe care l-a văzut Victor Ponta avea o intenţie de vot pentru alegerile prezidenţiale de 24-25%, în timp ce el cumula 32% din opţiuni.

Liderul PNL a mai menţionat că în opinia sa preşedintele care va fi ales anul viitor va fi unul de dreapta.

"Preşedintele României din 2014 încolo va fi de dreapta. De dreapta, nu cum a fost Traian Băsescu", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a mai afirmat că este convins de faptul că anul viitor va fi candidat la alegerile prezidenţiale, iar în "mare măsură convins" că va fi candidatul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici