Antonescu: Dacă avizul Curţii Constituţionale nu vine până la 17.00, şedinţa va avea loc oricum

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că şedinţa plenului reunit în care se va dezbate şi vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu va avea loc chiar dacă nu va fi transmis, până la ora 17.00, avizul Curţii Constituţionale.

775 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă avizul Curţii Constituţionale nu vine până la 17.00, şedinţa va avea loc oricum

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a precizat că Birourile reunite au stabilit ca plenul pentru dezbaterea suspendării preşedintelui Băsescu să fie convocat la ora 17.00, după ce au constatat că la ora 12.00, la expirarea termenului pevăzut pentru avizul Curţii Constituţionale, acesta nu s-a primit.

"Procedura de consultare a Curţii Constituţionale, impusă de Constituţie, este din punctul nostru de vedere îndeplinită", a precizat Antonescu, adăugând că Birourile reunite au trimis mai departe, preşedintelui României, înştiinţarea pentru convocarea orei şedinţei de plen reunit.

Crin Antonescu a mai declarat că faptul că nu a venit încă avizul Curţii Constituţionale poate însemna "o dezbatere prelungită" pe acest subiect şi a adăugat că decizia conducerii Parlamentului a fost ca, dacă între timp acest aviz este transmis de Curtea Constituţională, el va fi luat în considerare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă acest aviz al CC nu va fi transmis până la şedinţa de plen, Antonescu a spus că dreptul Parlamentului de a stabili un termen pentru pronunţarea Curţii este prevăzut în acest caz excepţional, pentru că ar putea exista situaţia ca judecătorii CC să amâne "sine die" sau ar putea stabili "data de 4 mai 2017, prin absurd, pentru a da avizul".

Preşedintele Senatului a mai spus că nu crede că avizul Curţii Constituţionale nu va fi transmis, dar şi în acest caz, şedinţa plenului va avea loc, oricum, pentru că avizul Curţii este consultativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici