Antonescu: Dacă Băsescu doreşte să demisioneze nu are nevoie de aprobarea noastră

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că, dacă preşedintele Traian Băsescu doreşte să demisioneze, nu are nevoie de aprobarea PNL.

225 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă Băsescu doreşte să demisioneze nu are nevoie de aprobarea noastră

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Dacă într-o asemenea funcţie, cum e preşedintele României, poate să se joace cu propria sa imagine, în niciun caz la PNL nu poate să găsească un partener pentru un asemenea joc. Constituţia e Constituţie. O vom modifica, ne vom spune punctul de vedere, e o chestiune solidă, făcută să dăinuie şi nu are nicio legătură cu durata mandatului domnului Băsescu. Dacă doreşte să demisioneze, nu trebuie să-i dăm noi aprobarea şi nu trebuie să negocieze nimic cu noi", a spus Antonescu.

El a adăugat că se pronunţă pentru modificarea Constituţiei când va exista "un Parlament pe deplin legitim".

"O vom modifica în momentul în care vom avea un Parlament pe deplin legitim şi în care posibilitatea de a construi acea majoritate de două treimi va fi îndeplinită. Noi dorim să se respecte spiritul Constituţiei şi spiritul democratic", a mai spus Antonescu.

Şeful statului cere liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu, a trimis vineri, câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici