Antonescu: Dacă moţiunea trece, premierul USL poate fi Ponta. Nu avem varianta unui premier tehnocrat

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, premierul propus de majoritatea creată în jurul USL poate fi liderul PSD, Victor Ponta, el precizând că varianta unui premier tehnocrat nu e agreată de USL.

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă moţiunea trece, premierul USL poate fi Ponta. Nu avem varianta unui premier tehnocrat

Antonescu: Dacă moţiunea trece, premierul USL poate fi Ponta. Nu avem varianta unui premier tehnocrat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a spus, răspunzând unei întrebări, că USL va face cunoscut numele premierului pe care îl va propune imediat ce moţiunea de cenzură va trece, el subliniind că acesta va fi desemnat în funcţie de conformaţia majorităţii parlamentare care îl susţine.

"Primul criteriu pe care se propune un premier e conformaţia mjorităţii parlamentare care îl susţine. Noi avem astfel de criterii, domnul Băsescu are altele", a spus Antonescu.

Întrebat dacă acest posibil candidat de premier va fi liderul PSD, Victor Ponta, Antonescu a răspuns: "După toate probabilităţile, poate să fie domnul Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai mulţi parlamentari".

Antonescu a precizat că USL nu are o variantă cu un premier tehnocrat.

El a mai arătat că, în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu ar accepta candidatul USL, atunci s-ar proceda la suspendarea şefului statului.

"Dacă acum o majoritate în jurul USL ar propune un candidat de premier şi Traian Băsescu să nu-l accepte, atunci procedăm la suspendare, cum e normal. Cred că, indiferent ce reguli ar pune în Constituţie domnul Traian Băsescu, această suspendare s-ar transforma în destituire", a spus Antonescu.

El a admis, însă, că în acest moment nu există o majoritate parlamentară care să adopte moţiunea de cenzură şi să facă posibilă numirea unui nou candidat de premier.

Guvernul şi-a asumat, săptămâna trecută, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură care va fi dezbătută şi votată în 16 martie, de la ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici