Antonescu, despre afirmaţiile lui Ponta: Nu mai există USL dacă sunt doi candidaţi la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în cursa pentru alegerile prezidenţiale din partea USL nu pot exista doi candidaţi, deoarece nu ar mai exista alianţa PSD-PNL, el comentând astfel afirmaţiile premierului Victor Ponta.

914 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre afirmaţiile lui Ponta: Nu mai există USL dacă sunt doi candidaţi la prezidenţiale

Antonescu, despre afirmaţiile lui Ponta: Nu mai există USL dacă sunt doi candidaţi la prezidenţiale

Antonescu a fost întrebat cum vede interpretarea dată de Victor Ponta declaraţiilor şefului statului, în care arăta că acestuia îi este frică de scenariul în care USL ar avea doi candidaţi la prezidenţiale, unul din partea PSD şi altul din partea PNL.

"Teoretic, PSD şi PNL pot avea fiecare câte un candidat (la prezidenţiale, n.r.), dar atunci nu mai există USL. USL nu poate avea doi candidaţi. (...) Şi în acordul politic şi în logica politică e foarte clar că o alianţă are un singur candidat. Pot exista doi candidaţi foşti USL, dar doi candidaţi USL cu acte nu pot exista şi nu vor exista", a replicat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că "marea frică" a lui Traian Băsescu este ca nu cumva atât PNL cât şi PSD să aibă câte un candidat la prezidenţiale în 2014, pentru că astfel cei doi candidaţi ar intra în turul doi, iar USL ar da preşedintele, liderul PSD afirmând că se va gândi la asta.

"Marea frică a domnului Băsescu este ca numva să aibă şi PNL şi PSD candidat pentru că intră PNL şi PSD în turul doi. Şi orice ar fi, USL va avea preşedinte, lucru pe care îl consider foarte bun şi sunt convins că în orice situaţie Crin Antonescu ar fi un preşedinte de o sută de ori mai bun decât Traian Bsăescu, O sută e doar aşa, ca să fiu politicos", a spus Ponta.

Întrebat dacă este de acord cu scenariul în care un candidat PSD ar pierde în faţa unui candidat de dreapta, susţinut de toate partidele de dreapta, evocat de preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Dincolo de aceste scenarii, cu care, recunosc, nu mă ocup, nu am reţinut decât un singur lucru din ultimele elucubraţii ale preşedintelui Băsescu. Domnia sa, ca întotdeuna, bate câmpii, în sensul că parcă acum o lună jumate a mers la televizor şi a zis că nu se poate ca PSD să nu aibă candidat. Nu ştiţi că murea de grija PSD, că nu are PSD candidat? Acum moare de grija că are PSD candidat şi pierde şi aşa mai departe. Nu mă interesează acest lucru".

"Am reţinut un singur lucru, la care o să mă gândesc la un moment dat: că de fapt marea frică a domnului Băsescu este ca nu cumva să aibă şi PNL şi PSD candidat, pentru că intră PNL şi PSD în turul doi. Şi orice ar fi, USL va avea preşedinte, lucru pe care îl consider foarte bun şi sunt convins că în orice situaţie Crin Antonescu ar fi un preşedinte de o sută de ori mai bun decât Traian Băsescu. O sută e doar aşa, ca să fiu politicos", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă se lucrează la acest scenariu în USL, respectiv cel cu doi candidaţi, unul de la PSD şi altul de la PNL, Ponta a răspuns negativ, dar a admis că este un scenariu care "nu sună rău".

"Nu, nu lucrează nimeni. E scenariul lui Traian Băsescu, care, sincer să fiu, nici nu mi se pare foarte rău. Vă daţi seama, să fie un preşedinte de la USL şi să fie doi candidaţi USL în turul doi, adică fără niciun candidat al lui Băsescu. Nu ne-am gândit la aşa ceva, dar nu sună rău", a spus Ponta.

El a spus că ar fi extraordinar ca anul viitor un candidat al USL să fie preşedinte în orice variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici