Antonescu, despre Aurel Bote: Nu ştiam de consilier la Covasna, dacă există, va fi exclus din PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că, din câte se cunoaşte, formaţiunea sa nu are un consilier judeţean la Covasna, dar că, dacă acesta există, va fi exlcus din partid "fără discuţii".

76 afișări

Antonescu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, despre o scrisoare a organizaţiilor din Spania ale PSD şi PC în care se arată că Aurel Bote, consilier judeţean la CJ Covasna şi membru al PNL, a participat la deschiderea biroului "Ţinutului Secuiesc" de la Bruxelles.

Liderul liberal a precizat că a primit o informare în acest sens.

"Am primit această informare. Când am discutat, noi ştim că nu avem un consilier judeţean la Covasna. Dacă există, va fi exclus din PNL fără discuţii", a spus Antonescu.

O delegaţie a Consiliului Judeţean Covasna a plecat, luni, la Bruxelles, pentru a participa la deschiderea oficială a biroului de reprezentare a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. Delegaţia era alcătuită din conducerea CJ, consilierul judeţean PCM Kulcsar Terza Jozsef (preşedintele PCM Covasna) şi un membru al Alianţei Româneşti din cadrul CJ, consilierul PNL Aurel Bote.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că Aurel Bote nu are mandat nici din partea PNL şi nici din partea Alianţei Româneşti din cadrul CJ Covasna să participe la deschiderea biroului de la Bruxelles, afirmând că i-a recomandat "ferm" acestuia să nu ia parte la evenimente.

Contactat telefonic, consilierul judeţean Aurel Bote a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu trebuia să-l informeze pe şeful său de partid despre această deplasare, având în vedere că nu reprezintă la Bruxelles PNL, ci Consiliul Judeţean Covasna.

"Nu particip la acest eveniment din partea partidului, ci fac parte din delegaţia Consiliului Judeţean Covasna. Fiecare fracţiune politică din Consiliul Judeţean este reprezentată de cineva", a spus Aurel Bote.

În plus, acesta a adăugat că nu participă la deschiderea biroului de reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc, ci a judeţului Covasna, aşa cum a decis Consiliul Judeţean Covasna.

"Eu am venit aici ca să particip la deschiderea biroului de reprezentare a judeţului Covasna, aşa cum prevede hotărârea adoptată de Consiliul Judeţean. Dacă lucrurile vor lua o altă întorsătură, voi lua atitudine", a spus consilierul judeţean al PNL.

Alianţa Românească din judeţul Covasna (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) a obţinut, la alegerile locale din 2008, cinci locuri în Consiliul Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici