Antonescu despre decorarea lui Homoştean: Nimic mai normal, Băsescu reprezintă asemenea oameni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că decorarea lui Homoştean de către Traian Băsescu este "normală", precizând că şeful statului reprezintă asemenea oameni în fruntea statului dintotdeauna, comentând că nu este prima dată când preşedintele "nu este atent" pe cine decorează.

62 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre decorarea lui Homoştean: Nimic mai normal, Băsescu reprezintă asemenea oameni

Antonescu despre decorarea lui Homoştean: Nimic mai normal, Băsescu reprezintă asemenea oameni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat, la Realitatea TV., cum comentează decorarea fostului ministru comunist al Internelor, George Homoştean, cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler de către Traian Băsescu, preşedintele PNL a replicat: "Nimic mai normal".

"Traian Băsescu asemenea oameni reprezintă în fruntea statului român şi în vârful clasei politice româneşti. Nu de ieri de azi, dintodeauna", a spus Crin Antonescu, precizând că trebuie să recunoască că Băsescu a mai făcut ceva, "a condamnat comunismul".

Liderul PNL a precizat că Homoştean "nu este prima persoană pe care domnul Băsescu o decorează aşa fără să fie atent".

"Ar trebui să punem totuşi cap la cap, cei care suntem totuşi pasionaţi măcar din punct de vedere moral, dacă nu politic, de povestea asta cu condamnarea comunismului, reputaţia pe care încearcă să i-o construiască şi să i-o menţină unii în mod caraghios lui Traian Băsescu de campion al anti-comunismului românesc cu decorarea acestui domn, care pesemne n-are nicio vină în chestiunea asta", a spus preşedintele liberalilor.

La remarca privind menţionarea lui Homoştean e precizat şi în raportul Tismăneanu pentru condamnarea comunismului, Antonescu a replicat: "probabil că dl Tismăneanu, cu mare şi sinceră durere o spun, ar fi în stare să spună că a greşit în raport, la nevoie".

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, pe 26 aprilie, pe fostul ministru comunist al Internelor, George Homoştean, cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, se arată într-un articol publicat de "Cotidianul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici