Antonescu despre pensiile militarilor: Boc să-i lase în pace pe militari, să mai taie din "side"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că i se pare incorectă reducerea pensiilor militarilor, transmiţându-i premierului să mai taie din "side" dacă vrea să facă economii, să nu-i mai facă secretari de stat pe "băieţii din Dorobanţi" şi nici experimente pe Educaţie.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre pensiile militarilor: Boc să-i lase în pace pe militari, să mai taie din "side"

Antonescu despre pensiile militarilor: Boc să-i lase în pace pe militari, să mai taie din "side" (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează posibilitatea scăderii pensiilor militarilor, Antonescu a spus că nu i se pare corect ca militarii să nu mai poată beneficia de regimul actual de pensionare.

"În ceea ce îi priveşte pe militari, întotdeauna în istoria României, în toate celelalte ţări, cine şi-a asumat carierea militară a avut nişte handicapuri, nişte constrângeri în raport cu ceilalţi, în raport cu alte profesii şi au avut şi nişte avantaje, militarii au avut întotdeauna un regim special. Din punctul nostru de vedere, nu acolo se face gaura bugetului. Aceşti oameni trebuie respectaţi pentru ceea ce au făcut, aceşti oameni au avut o înţelegere cu societatea în momentul în care au îmbrăcat haina militară şi mi se pare incorect ca astăzi ei că nu poată beneficia de acest regim de pensionare pe care l-au avut", a spus Antonescu.

Întrebat dacă în opinia sa ar trebui menţinut acelaşi procent după care erau calculate pensiile militarilor până în prezent, Antonescu a spus că, dacă Emil Boc doreşte să facă economii, să mai taie din "side" şi să îi lase în pace pe militari.

"Nu pot să vă spun cu exactitate, pentru că nu sunt specialist în aceste procente, dar cred că este normal ca militarii să aibă un regim special de pensionare. Şi dacă domnul Boc doreşte şi trebuie să facă economii, să-şi mai taie din «side», ca să zic aşa, să lase militarii în pace. Să-i mai lase pe băieţii ăştia de prin Dorobanţi, că nu mor de foame, să nu-i mai facă secretari de stat, să nu mai aducă să facă tot felul de experimente începând cu Ministerul Învăţământului cu tot felul de tineri buclucaşi care nu au văzut profesor mort de foame, să facă economie de acolo şi din banii publici pe care îi risipeşte", a declarat Antonescu.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, precizează, într-un răspuns la o interpelare, publicat pe site-ul Senatului, că, potrivit unei simulări făcute la sugestia Ministerului Muncii, rezultă că, în urma aplicării sistemului unitar de pensii, pensiile militare s-ar reduce cu valori între 19 şi 69%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici