Antonescu despre Taubman: A asuma că Tăriceanu e omul ruşilor e o prostie enormă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, comentând cablogramele WikiLeaks referitoare la fostul ambasador SUA în România, Nicholas Taubman, şi sub rezerva autenticităţii acestora, că a asuma că Tăriceanu e omul ruşilor este "o prostie enormă".

31 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre Taubman: A asuma că Tăriceanu e omul ruşilor e o prostie enormă

Antonescu despre Taubman: A asuma că Tăriceanu e omul ruşilor e o prostie enormă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"E izbitor schematismul şi simplismul cu care anumite texte asumate de excelenţa sa ambasadorul Taubman prezintă situaţia din România, asta e chiar îngrijorător, pentru că a asuma - dacă documentele sunt autentice - a asuma ca ambasador al SUA că Tăriceanu e un om al ruşilor e o prostie enormă şi e o prostie pe care tu o trimiţi într-un centru de decizie pentru politica mondială. (...) În politica românească nimeni nu poate fi acuzat de o politică prea apropiată de Moscova", a spus Antonescu.

El a arătat că telegramele WikiLeaks reprezintă un amalgam de documente, de comentarii care nu au fost nici confirmate, nici infirmate de ambasada SUA.

"Eu mulţumesc lui Dumnezeu că nu sunt cetăţean american, pentru că, dacă aş fi, mi s-ar ridica puţin sângele în cap să văd cum banii contribuabilului american ajung la cineva care face o compunere în care povesteşte Departamentului de Stat că Gigi Becali e mare oligarh în România, face şi desface în politica românească", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că această "colecţie de turnătorii" e jenantă pentru români.

"Nu înţeleg de ce şi domnul Blaga, şi alţii se duc acolo şi bârfesc în felul acesta. E nedemn, cei care fac asta se pun în postură jenantă faţă de interlocutor", a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a declarat, de asemenea, că nu este o noutate că Mircea Geoană se considera "Number One", el apreciind că noutatea constă în aflarea faptului că Sebastian Lăzăroiu poate roşi.

"Că Geoană se considera «Number One» - iar nu e nicio noutate. Noutatea pentru mine e că domnul Lăzăroiu poate roşi. Ăsta e termenul. Eu credeam că nu are această facultate, pentru că altfel l-am vedea mereu roşu", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici