Antonescu: E greu de conceput o alianţă politică de felul celei propuse de Voiculescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, propunerea lui Dan Voiculescu privind o alianţă socio-liberală este greu de conceput între un partid de dreapta şi unul de stânga, menţionând însă că nu este exclusă o colaborare politică, la nivel parlamentar, cu PSD.

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E greu de conceput o alianţă politică de felul celei propuse de Voiculescu

Antonescu: E greu de conceput o alianţă politică de felul celei propuse de Voiculescu (Imagine: Adi Piclişan/Mediafax Foto)

"Ce propune Voiculescu este alianţă cu caracter politic, la nivel naţional, e o discuţie pe care nu am purtat-o încă, o vom purta la nivelul forurilor partidului. Probabil că fiind făcută acum, va exista o referire directă sau indirectă la ea şi la Congres. Ceea ce vă putem spune acum este că pentru mine este greu de conceput o alianţă politică de felul acesta nu doar între un partid de dreapta şi unul de stânga, asta s-a mai întâmplat. Însă după toate păţaniile noastre în diverse alianţe, cred că este momentul să ne asumăm de unii singuri", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că acest lucru nu înseamnă că liberalii nu pot să coopereze politic, "la nivel parlamentar, cu PSD atunci când e vorba, cum s-a mai spus, de apărarea statului de drept, de apărarea regimului corect al aleşilor locali, despre anumite demersuri comune parlamentare".

"Altfel, e cu totul prematur să discutăm, pentru mine, la prima vedere cel puţin, nu există un grad de probabilitate prea ridicat ca o asemenea alianţă să aibă loc. Sunt multe lucruri care sunt diferite între noi pentru a putea ajunge să discutăm o asemenea alianţă", a spus liderul PNL.

El subliniat, în privinţa înţelegerilor locale cu PSD propuse de unii dintre liderii PNL, că dacă se va ajunge la un congres, "vor decurge nişte consecinţe din opţiunilor politice de acolo".

"Până atunci, operează atâta autonomie câtă există la nivelul organizaţiilor judeţene şi locale", a conchis Antonescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, invită liderii partidelor de opoziţie la constituirea unei Alianţe Social Liberale, susţinând că opoziţia unită este singurul proiect care poate fi o alternativă credibilă la actualul regim şi poate stopa dezertările şi chiar disoluţia partidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici