Antonescu: Este deschidere în PNL pentru a discuta cu PDL pe marginea unei fuziuni

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că între liberali există disponibilitatea unei discuţii cu PDL pe marginea unei fuziuni în urma căreia să de ajungă la un mare partid de dreapta, afirmând că ideea alianţelor nu oferă suficientă credibilitate.

628 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Este deschidere în PNL pentru a discuta cu PDL pe marginea unei fuziuni

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Antonescu a reiterat, la Realitatea TV, ideea că din punctul său de vedere alianţele sau coaliţiile de tipul Alianţei DA, a USL sau CDR "sunt un pic decredibilizate, nu mai pot fi foarte atrăgătoare pentru electoratul românesc".

El a precizat că liberalii nu au un apetit foarte mare pentru o nouă alianţă şi nu cred că ar fi credibilă.

"Putem să discutăm dacă este posibil, şi asta înseamnă o fuziune, are complicaţiile ei, dificultăţile ei, dar dacă este posibil să vedem ce paşi putem face, pentru ca într-adevăr un partid mare, rezultat dintr-o fuziune, să se realizeze. Marea problemă a dreptei româneşti este de 24 de ani aceea că în vreme ce în stânga avem un monolit, în dreapta nu am avut niciodată. În dreapta am avut numai o competiţie fraticidă uneori, dar niciodată un partid suficient de mare", a declarat Antonescu.

Liderul demisionar al PNL a declarat că scorul partidului său, de 15%, împreună cu scorul PDL de 12%, se ajunge un procent minimal pentru un partid mare.

"Se poate, o spun pe şleau, discuta această chestiune. Nu ştiu dacă se poate, nu ştiu dacă ei sunt dispuşi. În PNL există disponibilitate pentru a purta chiar o astfel de discuţie", a mai declarat Antonescu.

De asemenea, el a precizat că proiectul "unificării dreptei" să facă "paşi spectaculoşi" chiar miercuri, la discuţiile cu PDL.

"Dacă vorbim de tot ceea ce înseamnă această construcţie, ea ar putea fi inaugurată, ca să spunem aşa, în maximum două luni. Pentru că dacă vorbim despre urgenţa în această situaţie, vorbim pentru că este vorba de alegerile prezidenţiale, care sunt foarte aproape", a mai declarat Antonescu.

Pe de altă parte, liderul demisionar al PNL a precizat că nu poate discuta cu Traian Băsescu despre unificarea dreptei. "Traian Băsescu cu fiecare zi face parte din trecutul politic al României, noi vorbim despre viitor (...) Asta e o chestiune cu partidele, cu posibili candidaţi, domnul Băsescu nu e lider de partid. Nu e viitor candidat, nu intră în discuţia asta cu candidaţii, că nu poate candida. Dacă sunt subiecte care ţin de funcţia sa de preşedinte, şi e cazul, nu am nicio ezitare", a susţinut Antonescu.

În ceea ce priveşte subiectul discuţiilor cu PMP, el s-a arătat reţinut. "Nu am acest subiect, eu am deocamdată nişte discuţii cu PDL (...) Nu am nici calitatea de a aduce pe cineva la discuţii, nu le coordonez, nu am calitatea de a exclude pe cineva. Eu sunt preşedintele, deocamdată, al unui partid care nu refuză nicio discuţie, ba care a chemat şi el la unificarea eforturilor dreptei", a declarat liderul demisionar al PNL.

În cazul Elenei Udrea, el a afirmat că aceasta nu are deocamdată calitatea de a vorbi în numele PMP. "Elena Udrea este un personaj foarte în vogă şi foarte bine mediatizat, dar dacă domnia sa la întrebarea sau la solicitarea unora, fani, colegi, ce mai sunt ei, chibiţi.. «Dom’le, de ce nu demisionaţi în urma rezultatului? (la europarlamentare, n.r.)» spune «De unde să demisionez, că nu am nicio funcţie?», atunci nici eu nu am de ce să anvizajez acum o discuţie cu Elena Udrea. Nu anvizajăm discuţii cu diverse persoane mai mult sau mai puţin cunoscute din oraş, care nu-l iubesc pe Ponta. Ar fi totuşi o coadă mare, ca la ambasada de la Chişinău. Discutăm acum institutional, eu nu vreau să atac pe nimeni", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici