Antonescu: Guvernul să trimită CC listele cerute, cei cu domiciliu în străinătate nu sunt în cvorum

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că Guvernul va trebui să răspundă solicitării plenului Curţii Constituţionale privind situaţia actualizată a listelor electorale permanente, cu precizarea că cetăţenii cu domiciliu în străinătate nu fac parte din cvorum.

1629 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Guvernul să trimită CC listele cerute, cei cu domiciliu în străinătate nu sunt în cvorum

Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Antonescu a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că, potrivit motivării Curţii Constituţionale, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate nu trebuie să facă parte din cvorum în cazul referendumului.

În plus, el a susţinut că Guvernul trebuie să transmită Curţii Constituţionale răspunsul solicitat de plenul Curţii, precizând că cea de-a doua adresă a CC nu a trecut prin filtrul plenului acestui for.

"Guvernul trimite Curţii Constituţionale ceea ce i-a cerut Curtea prin decizia plenului acestei Curţi, ceea ce s-a explicat de ce şi cum prin motivare, care este la rândul ei publicată în Monitorul Oficial şi are forţă de lege, este hotărârea Curţii. Guvernul trimite, dă curs acestor solicitări a Curţii Constituţionale făcând nişte acţiuni prin MAI, prin MAE, care sunt foarte clare, pe acte oficiale. Deci e simplu, pe care îi descrie hotărârea Curţii cu domiciliu, cu reşedinţa în străinătate, sunt atâţia, au drept de vot, unii dintre ei au şi votat, nu foarte mulţi din păcate, dar nu fac parte spune Curtea, spune legea din listele electorale permanente", a spus Antonescu.

De asemenea, preşedintele interimar a susţinut că Guvernul ar trebui să înainteze Curţii Constituţionale şi situaţia românilor cu domiciliu în străinătate, cu precizarea că aceştia nu fac parte din cvorum, potrivit legii.

"Îi numărăm şi îi trimitem Curţii, şi spunem: nu fac parte din cvorum. Pentru că spune Curtea, pentru că spune legea, Curtea nu adaugă aici la lege, Curtea explică şi face cât mai clar Guvernului ce vrea şi de ce vrea", a mai explicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici