Antonescu: I-am spus lui Ponta că miniştrii PNL nu semnează OUG privind TVR. Ponta a pierdut controlul, l-am îmbărbătat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că i-a spus premierului Victor Ponta că miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind conducerea interimară a TVR. El a comentat boicotul PSD la votul din plenul reunit pentru Rareş Bogdan, spunând că Victor Ponta "a pierdut controlul", dar că el speră că e o situaţie temporară.

410 afișări
Imaginea articolului Antonescu: I-am spus lui Ponta că miniştrii PNL nu semnează OUG privind TVR. Ponta a pierdut controlul, l-am îmbărbătat

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Antonescu a spus că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanţă de urgenţă, dar că aceasta nu va fi semnată de miniştrii PNL.

El a precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.

Antonescu a mai spus că, având în vedere că Rareş Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o nouă propunere.

"I-am spus că noi din principiu şi din programul de guvernare căutăm să limităm numărul ordonanţelor de urgenţă, pentru că nu e normal să dai o OUG pe o legea importantă, Legea televiziunii, să dai ordonanţă de urgenţă pentru că ţi-a fugit un grup parlamentar. Încercăm să-l găsim, să-l aducem în Parlament, nu trebuie să dăm încă o ordonanţă de urgenţă şi pentru asta", a declarat Antonescu.

El a afirmat că premierul a invocat situaţia plăţii salariilor pentru angajaţii TVR, în vreme ce liderul PNL i-ar fi invocat o declaraţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care afirma că nu este nicio problemă în această privinţă.

"A părut a nu fi foarte convins domnul Ponta de cele spune de domnul Zgonea", a comentat Antonescu.

"Pentru a fi clare lucrurile, i-am spus că nu-l putem împiedica pe premier ca şef al Guvernului să adopte Guvernul o ordonanţă de urgenţă, dar că miniştrii liberali nu sunt de acord şi că nu o vor semna, deşi, desigur, dacă o va da, va fi în vigoare, şi cu aceste lucruri, şi cu urări de bine, ne-am despărţit", a mai declarat preşedintele PNL.

El a susţinut că probabil Guvernul va adopta miercuri în şedinţa Guvern o ordonanţă de urgenţă în cazul TVR, dar fără semnătura miniştrilor PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă a fost o discuţie în rândul miniştrilor PNL care ar fi ameninţat cu demisia din Guvern.

"Miniştrii liberali în general, ca şi toţi membrii PNL şi toţi simpatizanţii săi şi votanţii săi sunt oameni foarte serioşi, foarte hotărâţi, nu ameninţă cu demisiile. Pur şi simplu s-a întrerupt - şi asta în înţelegere cu premierul, în mod civilizat - sau nu au început, mai bine zis, o şedinţă de Guvern, pentru a avea această consultare politică. Nu se joacă nimeni nici de-a demisia, nici de-a părăsirea Guvernului, nici alte lucruri", a mai afirmat liderul PNL.

Referitor la boicotul PSD la votul din plenul reunit pentru Rareş Bogdan, Antonescu a spus că Victor Ponta "a pierdut controlul", dar că el speră că e o situaţie temporară şi a precizât că l-a "îmbărbătat" pe liderul PSD din acest punct de vedere.

Antonescu a relatat că Ponta a susţinut că nu a ştiut de boicotul PSD.

"Ponta a pierdut controlul" asupra PSD, a comentat liderul liberal.

"Mi-am exprimat convingerea că este o situaţie temporară, pentru că e reconfortant să ştii că partenerul tău are control asupra propriului partid. L-am îmbărbătat din acest punct de vedere", a continuat Crin Antonescu.

El a precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.

Antonescu a mai spus că, având în vedere că Rareş Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o nouă propunere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici