Antonescu: Îl susţinem pe Dinescu la CNSAS dacă e permis juridic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii îl vor susţine pe Mircea Dinescu pentru mandatul deţinut la CNSAS dacă acest lucru este permis din punct de vedere juridic, menţionând că, în caz contrar, liberalii au mai multe variante pentru înlocuirea lui Dinescu.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îl susţinem pe Dinescu la CNSAS dacă e permis juridic

Antonescu: Îl susţinem pe Dinescu la CNSAS dacă e permis juridic (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Întrebat dacă s-a discutat la şedinţa conducerii liberale despre susţinerea lui Dinescu în Colegiul CNSAS, Antonescu a spus că nu s-a abordat acest subiect, dar că liberalii îl vor susţine în continuare pe Dinescu dacă le este permis din punct de vedere juridic.

"Nu nu am discutat. Dacă, din punct de vedere juridic, formal, situaţia domnului Mircea Dinescu îi permite să fie susţinut, evident că îl susţinem. Dacă nu, dacă avem un impediment de natură formală, nu avem niciun fel de problemă, avem multe variante pentru CNSAS", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că poate da trei nume de înlocuitori ai lui Dinescu, precizând că nu este cazul să facă acest lucru până nu se clarifică situaţia lui Mircea Dinescu la Colegiul CNSAS.

Potrivit unor surse din PNL, cele mai mari şanse pentru obţinerea mandatului în Colegiul CNSAS deţinut de Mircea Dinescu le-ar avea liberalul Stejărel Olaru, pe listă fiind şi fostul şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR) Marius Oprea.

O altă soluţie ar putea fi, potrivit surselor citate, seniorul liberal Dinu Zamfirescu, care a condus până la sfârşitul anului 2009 Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc, comasat cu IICCR.

Potrivit surselor liberale, discuţiile punctuale nu au fost demarate, fiind doar la stadiul informal, o decizie urmând să fie luată cel mai probabil după audierea lui Dinescu de către senatorii jurişti, pe tema solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea sa în colegiul CNSAS şi încheierea mandatului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici