Antonescu: Îmi menţin votul pentru Orban, dar competiţia este normală şi naturală în PNL

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, joi, înaintea şedinţei Biroului Politic în care se va stabili succesorul lui Klaus Iohannis la şefia partidului, că îşi menţine votul în favoarea lui Ludovic Orban, dar că în PNL competiţia este ”normală şi naturală”.

265 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îmi menţin votul pentru Orban, dar competiţia este normală şi naturală în PNL

Antonescu: Îmi menţin votul pentru Orban, dar competiţia este normală şi naturală în PNL (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede înscrierea candidaturii Alinei Gorghiu pentru funcţia de preşedinte al PNL, cu susţinerea lui Klaus Iohannis.

”Este o decizie sau este o mişcare ce face parte din arsenalul legitim al deciziilor care se iau într-un partid. Oricine dintre vicepreşedinţi, conform Statutului, avea dreptul să candideze, deci mi se pare ceva normal”, a spus Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a fost întrebat dacă un om tânăr va putea conduce cu succes partidul.

”Tinereţea, întotdeauna, chiar şi în politică, este un atu. Evident că tinereţea nu e suficientă niciodată, dar nu cred că se poate face un enunţ general de felul «un om tânăr cu necesitate poate conduce bine un partid» şi nici enunţul «un om tânăr nu poate conduce un partid». Sunt oameni tineri şi, în general, dacă observaţi, media de vârstă a liderilor în politica europeană a scăzut. (...) Pentru mine tinereţea sau vârsta nu e un criteriu. Domnul Quintus are momente de mare tinereţe, de exemplu, şi cunosc tineri care au fost în permanenţă bătrâni, ca spirit”, a menţionat Antonescu.

El a fost întrebat dacă îşi menţine susţinerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la şefia PNL.

”Da, dar asta nu are nimic din dramatismul pe care unii dintre dumneavoastră l-au înfăţişat, cel puţin pentru mine nu e o bătălie între tabere, nu e altceva, pur şi simplu e un vot, atâta tot, pe care îl dau şi îl dau cui i-am spus. Ceea ce nu înseamnă că fac din asta un capăt de ţară sau că este, repet, vreo bătălie organizată pentru mai multe tabere”, a răspuns fostul lider PNL.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă ar fi susţinut-o pe Alina Gorghiu dacă şi-ar fi anunţat candidatura înaintea lui Orban.

”Aş fi încurajat-o în candidatură, pentru că eu întotdeauna am considerat că toate văicărelile astea de genul «cum am face să avem un singur candidat, cum am face să dăm toate voturile unui singur candidat, ca să nu spună lumea că partidul e împărţit» sunt nişte trăsnăi. Competiţia este absolut naturală în orice partid democratic, cu atât mai mult în PNL”, a mai comentat Antonescu.

El a menţionat că nu găseşte vreun motiv pentru care să creadă că în cazul alegerii Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte al PNL nu se va continua procesul de fuziune cu PDL.

”În legătură cu niciunul dintre cei doi candidaţi nu am din capul locului temerea că nu ar fi capabili să facă un anumit lucru. Este o zonă de aşteptare, iar preocuparea mea pentru identitate este într-adevăr una majoră, care depăşeşte cu mult confruntarea, competiţia normală dintre două sau mai multe persoane”, a mai afirmat Antonescu.

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL în care se va stabili succesorul lui Klaus Iohannis la şefia partidului este în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri, candidaţi fiind Ludovic Orban şi Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici