Antonescu: În interimat exclud orice schimbare la vârful instituţiilor precum DNA, Parchet

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în perioada sa de interimat la Cotroceni exclude schimbarea procurorurului general Codruţa Kovesi precum şi orice schimbare în instituţii precum DNA şi Parchetul General.

181 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În interimat exclud orice schimbare la vârful instituţiilor precum DNA, Parchet

Antonescu: În interimat exclud orice schimbare la vârful instituţiilor precum DNA, Parchet (Imagine: Razvan CHirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă, aşa cum a declarat anterior, se impune schimbarea şefiei DNA şi a Parchetului General, dar şi aprobarea schimbării din funcţie a Procurorului General, Codruţa Kovesi, în cazul în care ministrul Justiţiei ar propune acest lucru, Antonescu a răspuns: "Sunt declaraţii făcute într-o altă calitate decât aceasta şi există sensuri şi nuanţe diferite. În calitate de preşedinte interimar şi pentru perioada aceasta de interimat pot să vă spun că este exclusă orice schimbare la vârful acestor instituţii".

El a arătat că face această declaraţie fără a contrazice declaraţii şi opinii făcute ca om politic, nu ca preşedinte interimar, cu alte ocazii, chiar recente.

"Socotesc calitatea de preşedinte interimar a avea o legitimitate şi o forţă politică, într-u totul diferită de cea a preşedintelui ales. Cred că pentru noi şi pentru perioada acestui interimat este esenţial să lăsăm instituţiile în funcţionarea actuală şi să asigurăm această stabilitate, chiar dacă putem să exprimăm, şi avem motive să exprimăm motive faţă de funcţionarea uneia sau alteia", a mai menţionat preşedintele interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici