Antonescu: Încheierea MCV trebuie să fie o prioritate

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că încheierea MCV trebuie să fie o prioritate pentru Parlament, Guvern, Preşedinţie şi alte instituţii, el precizând că nu se referă la o întrerupere a relaţiilor cu Comisia Europeană în domeniul justiţiei.

377 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Încheierea MCV trebuie să fie o prioritate

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că MCV ar fi trebuit să dureze, conform înţelegerilor iniţiale, până în 2010, iar acest termen a trecut.

În aceste condiţii Mecanismul, deşi a fost prelungit, este caduc, a spus preşedintele Senatului.

El a spus că autorităţile de la Bucureşti doresc să ştie cât mai durează monitorizarea în cadrul MCV.

Antonescu a adăugat că MCV aduce prejudicii României, dând ca exemplu faptul că este folosit ca argument în deciziile care se iau privind intrarea României în Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici