Antonescu, întrebat dacă va fi preşedinte în 2014:N-am de unde să ştiu, viaţa mea nu depinde de asta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, duminică seară, dacă va fi preşedinte al României în 2014, el răspunzând: "Nu am de unde să ştiu, dar viaţa mea nu depine de asta".

909 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat dacă va fi preşedinte în 2014:N-am de unde să ştiu, viaţa mea nu depinde de asta

Antonescu, întrebat dacă va fi preşedinte în 2014:N-am de unde să ştiu, viaţa mea nu depinde de asta

De asemenea, liberalul a mai spus, la B1TV, că nu doreşte să devină un preşedinte al "maşinăriei politice".

Liderul liberal a mai spus că el nu este o maşină de criticat premierul, dar libertatea de exprimare îi aparţine.

Antonescu a afirmat că nu face aceste critici pentru că ar avea ceva cu Victor Ponta, ci pentru că are un angajament în faţa cetăţenilor, asumat împreună cu actualul premier.

Liberalul s-a referit şi la relaţia cu Traian Băsescu. Legat de faptul că preşedintele nu l-a invitat la ceremonia de învestire a lui Andrei Gerea ca ministru al Economiei, liderul liberal a spus că propune ca la astfel de evenimente Preşedinţia să adreseze o invitaţie Senatului, iar el, ca preşedinte al acestui for, va delega un vicepreşedinte al acestei Camere pentru reprezentarea la Cotroceni.

"Eu nu fac micul pact cu Băsescu pentru prezenţa la ceremoniile de la Cotroceni", a spus Antonescu.

El a relatat că atunci când a fost propus Ovidiu Silaghi la Transporturi, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, ca preşedinte al PNL, să se întâlnească pentru o discuţie.

Antonescu a spus că el l-a întrebat, la acea discuţie, pe preşedinte, dacă este vreo problemă cu Silaghi, ca potenţial ministru, din perspectiva unor posibile critici din afară, iar şeful statului a răspuns că nu sunt probleme.

"Apoi au apărut problemele", a adăugat Antonescu.

Întrebat dacă din această cauză a plecat de la discursul preşedintelui Băsescu de la învestirea Ramonei Mănescu la Transporturi, Antonescu a răspuns afirmativ.

El s-a referit şi la Sorin Oprescu, despre care a spus că este "un primar în grafic" vizavi de promisiunile asumate. De asemenea, Antonescu a spus că decizia sa de a candida la Preşedinţie nu va fi influenţată de o eventuală candidatură la aceeaşi funcţie din partea lui Oprescu.

Pe de altă parte, Antonescu a mai spus că nu este speriat de faptul că PSD adună oameni de la PPDD, afirmând că nu crede că Victor Ponta ar merge pe o majoritate "cârpită".

"PPDD-iştii vin acolo şi sunt ca murăturile, buni pentru iarnă, să fie acolo", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici