Antonescu îşi prezintă joi seară "Cabinetul din umbră", cu 11 miniştri şi cu el premier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va prezenta, joi seară, la ora 19,00, componenţa "guvernului din umbră" al liberalilor, în care el va deţine funcţia de premier, urmând ca echipa de 11 miniştri propusă de acesta să fie validată luni de Delegaţia Permanentă.

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu îşi prezintă joi seară "Cabinetul din umbră", cu 11 miniştri şi cu el premier

Antonescu îşi prezintă joi seară "Cabinetul din umbră", cu 11 miniştri şi cu el premier (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu şi-a programat pentru ora 19.00, la sediul central al partidului, un eveniment în care îşi va lansa public "guvernul din umbră".

Conform unor surse liberale, Crin Antonescu le va propune spre validare luni liberalilor, reuniţi în şedinţa Delegaţiei Permanente, un cabinet de 11 miniştri, pe care să-i conducă în calitatea de "premier din umbră".

Antonescu a solicitat Delegaţiei Permanente convocată în 28 august la Mamaia, un mandat pentru a-şi alcătui propria echipă de guvernare din umbră, menţionând în discursul de atunci că miniştrii din umbră vor fi miniştrii propuşi de PNL în eventualitatea revenirii al guvernare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, înaintea şedinţei BPC, că va anunţa în cursul acestei săptămâni componenţa "guvernului din umbră" al PNL, explicând că acest cabinet nu este acelaşi lucru cu guvernul alternativ pe care liberalii încearcă să-l construiască împreună cu PSD.

Întrebat care este propunerea de premier pentru guvernul din umbră, Antonescu a menţionat că îşi asumă această postură în calitate de preşedinte al formaţiunii liberale, explicând că premierul unui guvern de criză e o altă chestiune.

"În calitate de preşedinte, evident că îmi asum această postură, dacă Delegaţia Permanentă mă va mandata împreună cu echipa. Chestiunea cu Johannis sau un independent în fruntea guvernului de criză e altceva", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici