Antonescu: Justiţia nu e independentă, şefii acestor instituţii sunt oameni de casă ai lui Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că justiţia nu este independentă în România, nu pentru că foarte mulţi magistraţi nu ar fi capabili, ci pentru că şefii acestor instituţii sunt "oameni de casă ai lui Traian Băsescu".

373 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Justiţia nu e independentă, şefii acestor instituţii sunt oameni de casă ai lui Băsescu

Antonescu: Justiţia nu e independentă, şefii acestor instituţii sunt oameni de casă ai lui Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"Nu am cu nimic mai puţin convingerea decât doamna Reding sau doamna Macovei că justiţia trebuie să fie independentă, dar în România justiţia nu e independentă nu pentru că foarte mulţi magistraţi nu ar fi capabili şi dornici de independenţă, ci pentru că şefii acestor instituţii sunt oameni de casă, din punct de vedere politic, ai lui Traian Băsescu şi ai doamnei Macovei şi au acţionat la vedere, zilnic, de o lună încoace în felul acesta”, a spus Crin Antonescu la la România TV.

El a criticat şi afirmaţiile şefului DNA, Daniel Morar, privind rezultatul referendumului şi faptul că, în procente, au existat fraude între 5 şi 15%.

"Mi se pare penibil. Eu sunt obişnuit doar cu domnul Vasile Dâncu să îmi dea nişte estimări, procente cu toleranţă de zece procente, dar ca şeful DNA să iasă să ne spună, şef DNA care nu are acces la conţinutul propriu zis al unui dosar, că undeva 5, 10, 15 – pai când ne ducem aşa de la 5 la 95% - s-au fraudat în condiţiile în care a avut loc referendum a doua zi, a treia zi, a patra zi nu au existat acuzaţii, scandal de fraudă semnificativă nici măcar izolat", a explicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici